Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított csatárával a Bayern München – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy szerződést hosszabbított csatárával, Eric Maxim Choupo-Motinggal.

(Photo by Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images)

A Bayern München megerősítette, hogy egy évvel meghosszabbította Eric Maxim Choupo-Moting szerződését, ami így 2024 nyaráig szól majd. A kameruni támadó eddigi kontraktusa idén nyáron lejárt volna, ám mindkét fél szerette volna folytatni az együttműködést.

Choupo-Moting ebben a szezonban vált a bajorok első számú csatárává, miután Robert Lewandowski a Barcelonába igazolt. A kameruni játékos pedig élt a lehetőséggel, és azóta is remek teljesítményt nyújt: a jelenlegi idényben minden sorozatot figyelembe véve 24 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 15 gólt jegyzett, ezzel pedig Jamal Musialával együtt ő a csapat gólkirálya jelenleg.

„Nagyon örülünk, hogy Eric Maxim Choupo-Moting még egy évig velünk marad. Choupo remekül bánik a labdával és nagyon jól teljesített az elmúlt években. Segített nekünk a jelenlegi szezon első felében, hogy betöltsük az űrt, ami a középcsatár pozíciójánál jelent meg.”

– nyilatkozta Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója a klub hivatalos oldalának.

Choupu-Moting 2020 októberében csatlakozott ingyen a Bayern Münchenhez a Paris Saint-Germaintől. Azóta 82 alkalommal lépett pályára a bajor klubban, és 33 gólt szerzett.