Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Juventus legyőzésével és Giroud góljával biztosította be a BL-indulást az AC Milan – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) utolsó előtti 37. fordulójában a Juventus és az AC Milan találkozott egymással, a mérkőzésén végén pedig a milánóiak örülhettek. A már bajnok Napoli még délután kétgólos előnyt szórakozott el a Bologna ellen, és csak döntetlent ért el. Hasonlóan alakult a Lazio meccse a Cremonese ellen, de az utolsó pillanatban meg tudták nyerni a fővárosiak a mérkőzést.

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Juventus – AC Milan:

A játék képét tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés a két csapat között. Mindkét oldalon voltak támadások, de ezek hamar elhaltak. A 24. percben Tonali a kapu előterében ígéretes helyzetben fejelt kapura, fejese azonban elment a kapu felett. A 32. percben Kean előtt volt elég terület a tizenhatoson, hogy kapura lőjön és meg is célozta a jobb alsó sarkot, de Maignan látványos mozdulattal védeni tudta a lövést.  A 40. percben viszont az AC Milan szerezte meg a vezetést, amikor Calabria tekerte be a labdát a kapu elé, ami éppen Giroud fejére érkezett, aki a kapust megelőzve közvetlen közelről fejelt a jobb alsó sarokba. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidőben sokkal veszélyesebb volt a Juventus, azonban ezzel a fölénnyel nem igazán tudott mit kezdeni. A 69. percben Chiesa ívelte be a labdát a büntetőterületen belülre, de a védők még időben közbeléptek és elhárították a veszélyt. A 76. percen Iling Junior eresztett meg egy lövést a tizenhatosról, de nem jól találta el a labdát, így az a kapu fölé ment. A 86. percben még Rabiot ért oda a beadásra, de közeli fejese messze a kapu bal oldala mellé ment, és már nem sikerült egyenlíteniük.

Juventus – AC Milan 0-1 (0-1)
Helyszín: Allianz stadion (Torinó) Vezette: Maurizio Mariani
Gólszerzők: – ill. Giroud (40.)
Sárga lap: Cuadrado (56.) ill. Messias (34.), Krunic (64.)
Kiállítás: – ill. –

Juventus: Szczesny, Danilo, Bremer (Bonucci, 83.), Gatti, Kostic (Parades, 63.), Rabiot, Locatelli, Cuadrado, Chiesa, Di María (Milik, 63.), Kean (Iling Junior, 73.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

AC Milan: Maignan, Calabria (Kalulu, 86.), Thiaw, Tomori, Theo Hernandez, Tonali, Krunic, Messias (Saelemaekers, 56.), Brahim Diaz (Pobega, 82.), Leao (Ballo-Toure, 82.), Giroud (Origi, 86.). Vezetőedző: Stefano Pioli

Bologna – Napoli:

Veszélyes volt a Napoli, de a Bologna se játszott rosszul, viszont az első félidőben a vendégek lőtték a gólt. A nápolyiak a 14. percben szerezték meg a vezetést, amikor Skorupski hatalmasat hibázott, Osimhen pedig bepöckölte a labdát a kapuba. A Bolognának is volt egy-két helyzete, de nem változott a szünet előtt e meccs állása.

A második félidőt jól kezdte a Napoli, mivel az 54. percben a második góljukat is meglőtték, amikor Bereszynski küldött szép labdát Osimhen irányába, aki jól használta ki a helyzetet és a háló közepébe lőtt. A Bologna azonban kezdett feléledni, és a 63. perben érkezett a szépítés is, amikor  Ferguson lőtt a bal alsó sarokba, majd a 84. percben egyenlítettek is, ekkor egy szöglet után De Seilvestri ugrott a legmagasabbra és felejt a hálóba. A 98. percben három is lehetett volna a hazaiaknak, de Sansone hiába talált be, les miatt érvénytelenítették a gólt, így maradt a döntetlen.

Bologna – Napoli 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Ferguson (63.), De Seilvestri (84.) ill. Osimhen (14. 54.)
Sárga lap: Dominguez (67.) ill. Min-Jae (39.), Rrahmani (66.), Bereszynski (81.)
Kiállítás: – ill. –

Lazio – Cremonese:

Jobban játszott az első félidőben a Lazio, és kétgólos előnyre is szert tudott tenni. A vezető találatot már a 4. percben megszerezték, amikor Immobile  látta meg jól, hogy Hysaj megindult, ő pedig a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A második góljuk a 37. percben érkezett, amikor Pedro ívelte be a labdát a kapu elé, ahol Milinkovic-Savic érkezett, aki lecsapott a labdára és ellőtte a kapu bal oldalába.

A második félidő elején azonban elszórakozta a kétgólos előnyt a Lazio, és kiegyenlített a Cremonese. A szépítés az 54. percben érkezett, amikor Valeri passzát Galdames kapta meg, a lövése pedig megpattanva kötött ki a hálóban. Az 59. percben jött is az egyenlítő találat, ami egy öngól volt, mivel Lazzari véletlenül a saját kapujába fejelte a labdát. Nem adta fel azonban a Lazio és a 89. percben sikerült is belőniük a győztes találatot Milinkovic-Savic révén, aki a kapust kicselezve lőtt a hálóba. A végén még a hazaiak edzője, Maurizio Sarri piros lapot kapott a 94. percben, így nem lehet ott a kispadon csapata utolsó mérkőzésén.

Lazio – Cremonese 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Hysaj (4.), Milinkovic-Savic (37. 89.) ill. Galdames (54.), Lazzari (58. – öngól)
Sárga lap: Zaccagani (72.). Pellegrii (81.) ill. Sernicola (24.), Galdames (67.)
Kiállítás: Sarri (90+4.) ill. –

A 37. forduló eredményei:

Péntek:
Sampdoria – Sassuolo 2-2

Szombat:
Salernitana – Udinese 3-2
Spezia – Torino 0-4
Fiorentina – AS Roma 2-1
Inter – Atalanta 3-2

Vasárnap:
Hellas Verona – Empoli 1-1
Bologna – Napoli 2-2
Monza – Lecce 0-1
Lazio – Cremonese 3-2
Juventus – AC Milan 0-1

A bajnokság jelenlegi állása: