Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia Kupa: Kis híján besült a kulcsembereket vesztő Dél-Korea

Vezéráldozatokkal és döcögő játékkal mutatkozott be Dél-Korea a 2015-ös AFC Ázsia-kupán. Stielike tanítványai ha nehezen is, de vették az első akadályt, az esélytelenek nyugalmával érkező Omán igen csak megrángatta az oroszlán bajuszát.

Fotó: AAP

Fotó: AAP

A-csoport; 1. forduló
Dél-Korea – Omán 1-0 (1-0)
Camberra, GIO Stadion: 17453 néző
Dél-Korea: Kim Jin-Hyeon – Kim Chang (Cha Du 19.), Jang Hyun, Kim Joo, Kim Jin – Park Joo, Ki Sung, Lee Chung (Han Gyo 78.), Koo Ja, Cho Young (Lee Young 72.) – Son Heung. Vezetőedző: Stielike
Omán: Al Habis – Al Owaisi (Al Khaldi 73.), Al.Busaidi, Al Mukhaini, Al Musalami – Mubarak, Saleh, Said (Al-Hosni 61.), Al Farsi, Al-Siyabi (Al Razaiqi 86.)- Al Muqbail. Vezetőedző: Le Guen
Gólszerzők: Cho Young (45+1.) ill. –
Sárga: – ill. Al Muqbali (32.)
Kiállítás: – ill. –

A torna végső győzelmére is esélyesnek tartott Dél-Korea az első pillanatoktól fogva magához ragadta a kezdeményezést, ám az ománi védelem jól állta a sarat. A 19. minutumban megsérült a koreai védelem egyik kulcsembere, Kim Chang nem tudta folytatni a játékot, így kényszerű csere következett. A fölény az első játékrész ráadásában érett góllá, ekkor Cho Young talált Al Habis kapujába. A gól lélektanilag roppant nyomasztó pillanatban született ománi részről, hiszen majdnem sikerült kihúzni az első félidőt.

A játék képe a második felvonásban sem változott, ám a megnyugtató második koreai találat nem érkezett, ellenben újabb kényszerű cserét kellett véghezvinni, a gólszerző Cho Young is megsérült. Omán a mérkőzés folyamán nem talált kaput, ám az utolsó pillanatok egyikében kis híján sikerült az egyenlítés, ugyanis a játékszer a kapuvasat forgácsolta meg.

Az A-csoport állása:
1. Ausztrália 3 pont (4:1)
2. Dél-Korea 3 pont (1:0)
3. Omán 0 pont (0:1)
4. Kuvait 0 pont (1:4)

Íme a 2015-ös AFC Ázsia-kupa góllövőlistája:
1 gólos:
 Cahill, Luongo, Jedinak, Troisi (Ausztrália), Fadhel (Kuvait), Cho Young (Dél-Korea)

Őszi Ádám