Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: Angliából érkezhet Aubameyang utódja – sajtóhír

Áll a bál az utóbbi hetekben a Borussia Dortmund háza táján: az elképesztő szezonkezdetet elképesztő zuhanás követte, melynek eredményeképp a sárga-feketék búcsút intettek az így igen kurtára sikeredett Bosz-érának, és a holland helyére egy frissen elbocsátott rutinos osztrák szakembert neveztek ki. Mindeközben Aubameyang Anglia felé kacsintgat, míg a csapat legendás játékosmegfigyelője, Sven Mislintat már át is helyezte székhelyét a szigetországba

giroud_dortmund

Az Arsenal számkivetett ékje: talán ő lehet majd a Dortmund várva várt megmentője? (kép forrása: thesun.co.uk)

Angol és német sajtóértesülések szerint Olivier Giroud lehet Pierre-Emerick Aubameyang örököse a csatárposzton, amennyiben a gaboni csatár úgy dönt, hogy már télen elhagyja a Borussia Dortmund csapatát.

A 31 esztendős francia csatár évekig volt az Arsenalnak, és a francia válogatottnak is meghatározó tagja, azonban az előző szezon során elmérgesedett a viszony közte, és a londoni klub matuzsálemi korú vezetőedzője, Arsene Wenger között, így egyre és egyre kevesebb lehetőséget kapott a bizonyításra.

A nyáron Alexandre Lacazette érkezésével sokan biztosra vették az évek során tekintélyes szakállt növesztő gall harcos távozását, erre azonban nagy meglepetésre nem került sor.

Tekintve, hogy a félszezonnál általában igen nehéz csatárt igazolni, Giroud lenne gyakorlatilag az egyetlen klasszis szintű alternatíva, aki ráadásul még mozdítható is háttérbe szorulása, és 2019. júniusában lejáró kontraktusa miatt. Ám minden attól függ, hogy Aubameyang hogy dönt a saját jövőjét illetően…

Írta: Wernigg Márton