Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiszámolták: a játékvezetők miatt nem bajnok még a Barca!

Idén már Olaszországban és Németországban is használják a videóbírót, mely a tengerentúlon az Egyesült Államokban is kiváló szolgálatot tesz. A La Ligában azonban még nem vezették be, pedig rengeteg a kétes, rossz ítélet. A spanyol Mundo Deportivo hasábjain most arról olvashatunk, hogy a rossz bírói ítéletek révén az FC Barcelona a 2017/18-as bajnoki szezonban összesen 12 pontot vesztett és már rég bajnok lehetne. Íme minderre egy bizonyítékhalmaz, mely csak a legegyértelműbb szituációkat összegzi, melyekkel vitatkozni nem is igazán lehet. 

15199758906172

Az egyszerűség kedvéért vegyük sorba azokat a mérkőzéseket, melyeken téves játékvezetői döntések miatt egyértelműen pontokat veszített az FC Barcelona. A lista szerint az Atléico Madrid, a Valencia, a Getafe, a Las Palmas és kétszer a Celta Vigo ellen veszítettek pontokat a katalán sztárcsapat, mely 33 forduló elteltével még így is veretlenül vezeti a La Ligát. A jelenleg meglévő 83 ponthoz már csak 6 kell, és matematikailag is beérhetetlen lesz az előnyük. A dolog pikantériája, hogy ez pont a Real Madrid elleni hazai mérkőzésen lehet meg.

1. | 8. forduló: Atletico Madrid – Barcelona 1:1, vezette: Mateu Lahoz: Luis Suarez lövésénél a belső védő Stefan Savic kézzel akadályozta a büntetőterületen belül a kapu felé tartó labda útját. A tizenegyes elmaradt.  A Barca szempontjából -2 pont, összesen -2!

foul-han

2. | 13. forduló: Valencia – Barcelona 1:1, vezette: Iglesias Villaneuva: Mindközül tán a legnagyobb tévedés Lionel Messi meg nem adott gólja, mely a játékvezető és a segítői szerint nem haladt át a gólvonalon teljes terjedelmében. Az eset kísértetiesen hasonlít a tavalyi Real Betis elleni meg nem adott egyértelmű találatra. A Barca szempontjából -2 pont, összesen pedig -4!

Screenshot-1170x658

3. | 14. forduló: Barcelona – Celta Vigo 2:2, vezette: Mario Lopez: A partjelző hibázott, amikor Luis Suarez góljánál lest jelzett. Az uruguayi gólt lőtt, a játékvezető azonban annullálta a találatot, holott a visszalassítások alapján egyértelmű, hogy az asszisztenshez közeli baloldali védő beragadt, még egyvonalról sem beszélhetünk. A Barca szempontjából -2 pont, összesen pedig -6!

maxresdefault

4. | 23. forduló: Barcelona – Getafe 0:0, vezette: Fernandez Borbalan: Egyértelmű szabálytalanságot követett el  a büntetőterületen belül a vendégek védője Bruno Gonzalez Cabrera, akinek a labdához köze nem volt, ám Lionel Messi buktatását gólhelyzetben elnézte a játékvezető. A tizenegyes elmaradt. A Barca szempontjából -2 pont, összesen pedig -8!

lionelmessi-cropped_70dtie9uouvy1ehk9n2kzp7dk

5. | 26. forduló: Las Palmas – Barcelona 1:1, vezette: Mateu Lahoz: A hazaiak kapuvédője Leonardo Chichizola messze a tizenhatoson kívül mentett a ziccerben kilépő Luis Suarez elől, csakhogy mindezt tisztán kézzel tette. Az egyértelmű kiállítás elmaradt, az uruguayi nem tudott üres kapura menni. A Barca szempontjából -2 pont, összesen pedig -10!

15199383754507

6. | 33. forduló: Celta Vigo – Barcelona 2:2, vezette: Fernandez Borbalan: A tévedések kilistázását a hétközi Celta Vigo elleni bajnoki meccsen jegyzett Iago Aspas gól ihlette meg. A kiváló formában lévő spanyol válogatott játékos ugyanis egyértelműen kézzel sodorta a játékszert a hálóba, mely 2:1-nél egyenlítést és végül pontszerzést ért a galíciaiaknak. A Barca szempontjából -2 pont, összesen pedig -12!

1524000622117

Amennyiben az említett mérkőzéseken helyes játékvezetői döntések születnek, Ernesto Valverde csapata egy szinte tökéletes szezont tudhatna magáénak. Persze neem mintha panaszkodnia kellene a bajnoki menetelésért a katalán szurkolóknak, viszont a jelenlegi 25 győzelem és 8 döntetlen helyett, mely 83 pontot ér, már 31 győzelemmel és mindössze 2 döntetlennel, azaz 95 ponttal bajnokok lehetnének.

zdzx3tqq8rs01