Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Góldús meccsen nyert a Hannover – rangadó vár a Dortmundra

Megkezdődött csütörtök este Frankfurt városában a Bundesliga 31. fordulója, ahol a közvetlen rivális Hannover nyert. A továbbiakban parázs meccs vár a Dortmundra és a Schalkéra is.

kicker.de

A péntekről előrehozott bajnokin öt góllal nyitották meg a csapatok a fordulót. A kiesés elől lassan biztonságba helyezkedő Hannover már a második percben vezetéshez jutott, Leon Andreasen volt eredményes. Egy jó tíz perc leforgása után azonban máris érkezett a válasz Martin Lanig révén. Az első fél órában újabb két találat született, előtt Lars Stindl szerzett előnyt a vendégeknek, majd Didier Ya Konan növelte meg azt. A második félidőben Alex Meier ugyan szépíteni tudott, de ez nem volt elég a frankfurti pontszerzéshez. Újabb győzelmével a Hannover így a 12.-ik pozícióba jött fel.

Bundesliga 31. forduló, csütörtök:

Eintracht Frankfurt – Hannover 96: 2-3
Gólszerzők: Lanig 13. Meier 68. ill. Andreasen 2. Stindl 20. Ya Konan 29.

A Bundesliga hétvégi programja:

Szombaton egy kifejezetten érdeket találkozót rendeznek a Signal Iduna Park publikuma előtt, a Borussia Dortmund vendége a Mainz lesz. A találkozó pikantériáját egyfelől Jürgen Klopp személye adja, aki a BVB kispadja előtt a Mainzén ült, valamint a csapatok tabellán elfoglalt helye is sok igalomra adhat okot. A Dortmund a második, de a nyakában van a Schalke, míg a Mainz a hetedik, de csak négy pont választja el őket a Bajnokok Ligája selejtezős helyen álló Leverkusentől.

A kiesés ellen küzdő, és egyre nagyobb bajban lévő Hamburg a Bajnokok Ligájára áhítozó Farkasok ellen játszik. A vendég VfL Wolfsburg jó formának örvend, de HSV otthonában azonban nem lesz könnyű dolguk, hiszen nagyon kiélezett helyzetben van az észak-német klub. Izgalmas és kemény találkozó várható, az esélyesebb a Wolfsburg.

A fordulót Stuttgartban zárják, ahová a második FC Schalke 04 együttese látogat el. A svábok számára égetően fontos a három egység begyűjtése, két pont választja el őket az osztályozós 16.-ik helytől. A Schalke pedig a Dortmund botlása esetén még megcélozhatja a szezon végén a második helyet is…

Bundesliga 31. forduló:

Szombat:

15:30; Borussia Dortmund – 1.FSV Mainz 05/ Eurosport2
SV Werder Bremen – TSG 1889 Hoffenheim
Eintracht Braunschweig – FC Bayern München
FC Augsburg – Hertha BSC
SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach
18:30; Hamburger SV – VfL Wolfsburg/ Eurosport2

Vasárnap:

15:30; 1.FC Nürnberg – Bayer 04 Leverkusen/ Eurosport2
17:30; VfB Stuttgart – FC Schalke 04/ Eurosport2

Galeß