Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia Kupa: Ausztrália négyet hintett kezdésként

Melbourne városában, azon belül pedig a Rectangular Stadion gyepén kezdetét vette a 2015-ös AFC Ázsia-kupa. A nyitómérkőzésen a házigazda Ausztrália ráijesztett szurkolóira, ám végül könnyed, fölényes győzelemmel abszolválta első mérkőzését Kuvait ellenében.

Kép Forrása: afcasiancup.com

Kép Forrása: afcasiancup.com

A-csoport; 1. forduló
Ausztrália – Kuvait 4-1 (2-1)
Melbourne, Rectangular Stadion: 30050 néző
Ausztrália: Ryan – Franjic, Sainsbury, Spiranovic, Behich – Luango (Braschiano 85.), Jedinak, Troisi – Kruse (Burns 72.), Leckie, Cahill (Juric 65.). Vezetőedző: Postecoglou
Kuvait: Hameed – Al Qahtani (Al Mutwa 75.), Neda, Fadhel (Al Fadhel 57.), Al Hajeri – Al Enezi, Al Harbi, Al Mishaan (Naser 63.), Al Ebrahim, Al Sheikh – Al Maqspeed. Vezetőedző: Maaloul
Gólszerzők: Cahill (33.), Luongo (44.), Jedinak (62.-büntető), Troisi (90+2.) ill. Fadhel (8.)
Sárga: – ill. Fadhel (19.), Al Harbi (47.)
Kiállítás: – ill. –

Hiába kezdett jól és nagy fölényben a házigazda, egy szemfüles csukafejes révén Kuvait szerzett vezetést a 8. minutumban Fadhel révén. A bekapott találat nem eredményezett rendszerzavart, Cahill vezetésével rendre veszélyes helyzeteket tudott kialakítani Ausztrália. A fölény a 33. percben érett góllá, ekkor Cahill talált  Hameed kapujába. Arról, hogy ne döntetlennel vonuljanak a felek az öltözőbe, Luongo gondoskodott a 44. percben, fejese a kapu közepében kötött ki közelről igen csak nagy erővel.

A fordulást követően nemsokkal nekieredt az eső, a 60. minutumban pedig egy hatalmas hazai kapufát jegyezhettünk fel. Két minutummal később aztán büntetőt ítélt a játékvezető, a végrehajtó Jedinak volt, a Palace középpályása magabiztosan az elvetődő kapusnak ellenkező irányba küldte a labdát, mely találkozott a hálóval. Kuvait nem adta fel, ezt bizonyította a 71. percben jegyzett kapufa is, mely kis híján a Ryan mögött elhaladó vonal mögé kerül. Hameed több ízben is remekül avatkozott játékba, nagyokat fogott, ám Ausztrália a hosszabbításban még fölényesebbé tette győzelmét. A találkozót Troisi gólja zárta.

Ausztrália a 2. fordulóban Ománnal, míg Kuvait Dél-Koreával csap össze. Folytatás holnap kora reggel és a délelőtti órákban magyar idő szerint.

Az A-csoport állása:
1. Ausztrália 3 pont (4:1)
2. Dél-Korea 0 pont (0:0)
3. Omán 0 pont (0:0)
4. Kuvait 0 pont (1:4)

Íme a 2015-ös AFC Ázsia-kupa góllövőlistája:
1 gólos:
 Cahill, Luongo, Jedinak, Troisi (Ausztrália), Fadhel (Kuvait)

Őszi Ádám