Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia Kupa: Sorsfordító csere, Kína továbbjutott

Harmadikként a kínai labdarúgó-válogatott biztosította be a helyét az AFC Ázsia-kupa kieséses szakaszában azt követően, hogy Perrin mester cserejátékosának góljával legyőzték az esélyesebbnek számító Üzbegisztánt. 

Kép Forrása: couriermail.com.au

Kép Forrása: couriermail.com.au

Kína – Üzbegisztán 2-1 (0-1)
Brisbane, Lang Park: 15349 néző.
Kína: Wang Dalei – Zhang Chengdong (Liu Binbin 81.), Zhang Linpeng, Hang Ren, Jiang Zhipeng – Wu Xi, Zheng Thi, Yu Hai (Hao Junmin 46.), Wu Lei, Fang Mei – Gao Lin (Sun Ke 66.). Vezetőedző: Perrin
Üzbegisztán: Nesterov – Denisov, Ismailov, Mullajanov (Tukhtakhodjaev 46.), Shorakhmedov – Haydarov, Kapadze, Djeparov (Rashidov 62.), Ahmedov, Tursunov (Hasanov 71.) – Sergeev. Vezetőedző: Kasimov
Gólszerzők: Wu Xi (54.), Sun Ke (68.) ill. Ahmedov (23.)
Sárga: Hang Ren (35.) ill. Mullajanov (18.)
Kiállítás: – ill. –

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, a mérkőzést az üzbégek kezdték némileg támadóbban, ennek a 23. percben meg is lett az eredménye, amikor is Ahmedov szerezte meg a vezetést, ám ezt leszámítva nem jegyezhettünk fel nagy lehetőséget. Némileg meglepő módon a vezetés tudatában ráült az eredményre Kasimov csapata, ám ezt Kína nem tudta kihasználni, voltak kísérletek, ám a kaput sem sikerült eltalálni az első játékrészben, így üzbég előnnyel vonultak a felek az öltözőbe.

A fordulást követően aztán kínai növelte a tempót, az első tíz percben az üzbégek helyzetet sem tudtak kialakítani, ellenben Perrin tanítványai kétszer is kaput találtak, a második pedig már gólt eredményezett, Wu Xi neve került a góllövő rablikába, ami a statisztikákat illeti. A 66. percben Perrin mester páylára küldte cserecsatárát Sun Ket, aki beállását követően két perccel győztes gólt jegyzett.

Győzelmével Kína biztosan ott van a legjobb nyolcban, a csoportelsősséget Észak-Korea ellen harcolhatja ki, míg Szaúd-Arábia és Üzbegisztán egy egymás elleni rangadón dönthet a másik továbbjutó hely sorsáról. Ezen eredmény következtében Észak-Korea biztosan búcsúzik a csoportkör után.

Az B-csoport állása:
1. Kína– 6 pont (3:1)
2. Szaúd-Arábia – 3 pont (4:2)
3. Üzbegisztán – 3 pont (2:2)
4. Észak-Korea – 0 pont (1:5)

Az AFC Ázsia-kupa góllövőlistája:
2 gólos:
  Al Hajeri, Khalil (Egyesült Arab Emirátusok), Al Sahlawi (Szaúd-Arábia)
1 gólos: Cahill, Jedinak, Luongo, Troisi, McKay, Kruse, Milligan, Juric (Ausztrália), Cho Young-Cheol, Nam Tae (Dél-Korea), Fadhel (Kuvait), Hajsafi, Shojaei (Irán), Ibrahimi (Katar), Sergeev, Ahmedov (Üzbegisztán), Yu Hai, Wu Xi, Sun Ke (Kína), Endo, Okazaki, Honda, Yoshida (Japán), Kasim (Irak), Ryang Y (Észak-Korea), Hazazi, Al Abed (Szaúd-Arábia)

Őszi Ádám