Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Derbi D’Italia és az utolsó kieső is meglehet – előzetes

Az Inter – Juventus egyértelműen kiemelkedik a párosítások közül, de lesz izgalom más fertályon is. A Roma szerencsés esetben biztosíthatja BL-indulását, míg a Cagliari az életéért küzd, és komoly segítségre lesz szüksége a Genoa-tól. 

Forrás: sevizioliturgico.it

Forrás: sevizioliturgico.it

Ma kora este méri össze erejét az Inter és a Juventus, egyértelműen ez a forduló rangadója. A Juve számára csak a presztizs a tét, de a milánóiaknak tényleg fontos ez a rangadó. A riválisok botladozásainak köszönhetően a Nerazzurri számára lőtávolban van az 5. hely, ami Európa Ligát ér. A múlt heti Lazio elleni győzelem is lendületet adhatott Mancini csapatának, akiknek valószínűleg nem lenne jobb alkalma a Juventus megverésére.
Este szintén nagyon fontos találkozó vár ránk, Sampdoria – Lazio. A genovaiak az EL-ért, a rómaiak a BL-ért vívnak ádáz küzdelmet, így mindkettejüknek égető szüksége van a 3 pontra. A Lazionál két eltiltott is lesz, hiszen az Inter ellen Marchettit és Mauriciót is kiállították, és még Biglia is sérült. Kulcsemberei nélkül nagyon nehéz túra vár a római Sasokra.

Vasárnap ebédidőben a Milant figyelhetjük, amint megpróbálja fenntartani lendületét a Sassuolo otthonában. A Neroverdinek ez a találkozó abszolút tét nélkül bír, kiesni biztosan nem fognak, a felső ház pedig messze van, így Inzaghiék előtt jó esély kínálkozik arra, hogy szépen fejezzék be a szezont.
A 3-kor kezdődő meccsek közül az Atalanta – Genoa és a Cagliari – Palermo a legfontosabb. Az Atalanta győzelmével kiejtheti a Cagliarit,  de ehhez az EL-ért teperő Genoát kell legyőzni. A Cagliarinak könnyebb dolga van, ha életben akar maradni, a Palermo az utóbbi időben nem zavart sok vizet a ligában. A Torino a Chievo ellen próbálja fenntartani Európához fűződő álmait, míg a Verona – Empoli meccsen két olyan csapat találkozik, akiknek már minden mindegy.

Este a Roma az Udinesét fogadja, és szerencsés esetben elléphet a Laziotól a tabellán. Ugyanakkor eléggé kiszámíthatatlanok a Farkasok, hiszen két meggyőző siker után a múlt fordulóban kapituláltak a botrányos formában lévő Milan ellen, így az Udinesének is lehet ellenük esélye.

Hétfőn a két EL-ben vitézkedő együttes csap össze a két már biztos kiesővel. A Fiorentinának a Parma, a Napolinak a Cesena ellen kell otthon tartania a 3 pontot, hogy feledtessék szurkolóikkal a kupa kiesést.

A forduló menetrendje:

Szombat:
18:00 Inter – Juventus (Digi Sport 1)
20:45 Sampdoria – Lazio

Vasárnap:
12:30 Sassuolo – Milan (Sport Klub)
15:00 Atalanta – Genoa
15:00 Cagliari – Palermo
15:00 Torino – Chievo
15:00 Hellas Verona – Empoli (Sport Klub)
20:45 Roma – Udinese (Digi Sport 1)

Hétfő:
19:00 Fiorentina – Parma
21:00 Napoli – Cesena (Digi Sport 2)

Tereh Balázs