Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Megint az elején döntötte el az Atleti

Gyors gól döntött a kora esti Atlético-Espanyol bajnokin Madridban, a gól szerzője Antoine Griezmann volt, akinek ez már a hatodik gólja volt a La Liga idei kiírásában.

02

Atlético Madrid – RCD Espanyol 1-0 (1-0)
Helyszín: Vicente Calderón, 44 893 néző, Vezette: Iñaki Vicandi Garrido
Gólszerző: Griezmann (3.) ill.
Sárga lap:ill. Gonzalez A. (39.), Diop (43.), Lopez (84.), Fuentes (94.)
Kiállítva:ill. –

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis – Torres O. (Torres F. 75.), Tiago (Carrasco 33.), Niguez, Koke – Griezmann, Vietto (Teye 57.), Vezetőedző: Diego Simeone

RDC Espanyol: Pau – Lopez, Gonzalez, Roco, Fuentes – Abraham (Moreno 58.), Diop (Canas 55.) – Perez, Alensio, Alvarez (Sylla 82.) – Caicedo, Vezetőedző: Sergio González

A kevés gólos győzelmeket szerző Atleti fogadta hazai pályán a hektikusan teljesítő Espanyolt. A matracosok számára egy újabb siker a Barca közvetlen közelében maradását jelentené. Fantasztikusan kezdett az Atlético Madrid, hiszen már a 3. percben megszerezte a vezetést, Óliver Torres jobb oldali beadását Antoine Griezmann pofozta a hálóba. (1–0). az első 45 perccel a nézők nem lehettek elégedettek. A gól után megnyugodott az Atlético, mely stílus a vendégekre is átragadt, és lett kicsit unalmas első félidő.

A második játékrész már  jobbra sikeredett. Az Atlético magához ragadta a kezdeményezést, és 16-szor lőtt kapura, azonban újabb gólt már nem sikerült lőniük. A félidő elején Koke beadása után ugyan duplázhatott volna Griezmann, majd Torres próbálkozásánál kellett helyén lennie Pau Lópeznek. A 79. percben Godín fejelhetett volna kétszer is a kapuba – Carrasco szabadrúgása után a kapufa hárított, a mentést követő szöglet után pedig kevéssel a jobb alsó mellé fejelt. – Az utolsó percekre aztán alaposan felpörögtek a hazaiak, a csereként beálló Fernando Torres is aktívan szállt be, de még nála is közelebb került a gólszerzéshez Koke, akinek lövése még a jobb oldali kapufa tövét is érintette. A vége így maradt 1-0 az Atletinek.

Érdekesség, hogy Antoine Griezmann már ötödször szerezte meg az idényben a meccs első gólját, ennél többre senki sem volt képes Spanyolországban.  Ráadásul az is érdekes, hogy az előző körben is egy gyors góllal (Koke, 7. perc) szerzett egy gólos győzelmet az Atleti, és most is. Győzelmével a Matracosok továbbra is a második helyen állnak négy ponttal lemaradva a korábban a Sociedadot 4-0-val elintéző Barcelona mögött, míg az Espanyol 11. tizenhat ponttal.

Fotó: sudinfo.be

Becz Tamás