Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonul az AC Milan ikonja!

A szezon végeztével visszavonul az olasz élvonalbeli labdarúgó – bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan legendás játékosa, akitől állítólag a mai nap folyamán megrendezésre kerül AS Roma elleni bajnoki után vesznek méltó búcsút. 

Abbiatiiiiiiiiiiii

Visszavonul az AC Milan rutinos portása, nevezetesen Christian Abbiati, akitől minden bizonnyal az AS Roma utáni bajnoki összecsapás után vesznek búcsút, azt viszont egyenlőre nem tudni, hogy ki fog kezdeni a “farkasok” ellen. 

Christian Abbiati 1998 nyarán csatlakozott az AC Milanhoz, akit a másodosztályú Monzától kaparintottak meg. Az ifjú portás négy esztendőn át szinte kirobbanthatatlan volt a milánói gárda kezdőjéből, majd Dida érkezésével a padra szorult. A rossoneri több alkalommal is kölcsönadta, a 2005/2006-os szezont a Juventusnál, a 2006/2007-es kiírást a Torinónál, míg a 2007/2008-as idényt az Atletico Madridnál töltötte. A brazil vetélytárs 2010-ben elhagyta a klubbot, így az újonnan kinevezett Allegri kezei alatt maximálisan élvezte a bizalmat. Az utóbbi két évben Diego López és Gianluigi Donnarumma mögött ismételten a háttérbe szorult, így nagyon elvétve kapott lehetőséget. Az AC Milan színeiben összesen 380 mérkőzésen léphetett pályára, melyek során 145 alkalommal maradt érintetlen a hálója.  Karrierje során háromszor nyerte el társaival az olasz bajnoki címet, kétszer az Olasz Szuperkupát, az Olasz Kupát, a Bajnokok Ligáját és az UEFA Szuper Kupát pedig egyszer. A Coppa Italiát nem kizárt, hogy pályafutásának vége előtt még egyszer a magasba emelheti, hiszen ott vannak a fináléban, ahol a Juventus lesz az ellenfél. 

Németh Boldizsár