Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt Rafa Benítez sorsa! – hivatalos

Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó – bajnokság (Premier League) 2015/2016-os kiírásának utolsó mérkőzésein, már Rafa Benítez vezette a kiesés ellen harcoló Newcastle Unitedot, akinek végül nem sikerült bent tartania a “szarkákat.” Az utóbbi időszakban többször is felröppentek olyan hírek, melyek szerint a Valencia és a Liverpool korábbi sikeredzője maradhat a nagy múlttal rendelkező klubnál. Nos, a mai nap folyamán eldőlt a spanyol menedzser jövője. 

0,,10278-14613160,00

Rafa Benítez három évre szóló szerződést írt alá a Newcastle Uniteddal – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A spanyol menedzserrel olyan kontaktust kötött a “szarkák” vezetősége, mely szerint, ha a csapat kiesik, akkor szabadon távozhat a vezetőedzői pozícióból. Ennek ellenére a rutinos szakember a maradás mellett döntött, ami egyértelműen megnyugtató lehet a gárda drukkereinek is. 

Rafa Benítez első angliai csapata a Liverpool volt, ahol 2004-2010-ig dolgozott, a “vörösökkel” nyert többek között Bajnokok Ligáját és FA-kupát is. Két évvel később a Chelsea élére nevezték ki, a londoni gárdánál szintén ért el komolyabb sikert, hiszen a 2012/2013-as kiírás során begyűjtötte tanítványaival az Európa Ligát. A spanyol tréner ezen két együttes mellett irányíthatta még a Valenciát, vagy éppen a Real Madridot is. 

Németh Boldizsár