Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Zseniális szétlövés döntött az I. Fradi Kupán

A vasárnapi dátum 2016.07.17. vastagbetűvel került bele a magyar footgolf történelemkönyvébe. A sportág új helyszínnel gazdagodott, a Fradi Footgolf csapata pedig életre hívta az első alkalommal megrendezésre kerülő FTC-Fisher Klima Footgolf Cup-ot, mely egyben egy pályaavató verseny is volt. Az abszolút győztes kilétéről ráadásul egy zseniális szétlövés döntött, a szponzorok jóvoltából pedig pénzdíja is volt a megmérettetésnek.

13705173_1143547635684118_993720676_n

Kiváló minőségű pálya és festői kilátás fogadta a játékosokat Balatongyörökön

Az égiek nem fogadták a kegyeikbe az I. FTC-Fisher Klima Footgolf Cup résztvevőit, a viharos szél igencsak megnehezítette a mezőny dolgát. A verseny helyszínéül a Balatongyöröki  Iperial Golfclub szolgált, s a zord időjárási körülmények ellenére közel 50 fő állt elrúgóhoz. A jeles eseményen ott volt a FociClub.hu is, oldalunk főszerkesztője Őszi Ádám versenykörülmények között tesztelte le az új pályát.

Az időjárási körülmények ellenére par alatti eredmény született, az első ízben felállított pályarekord 70 rúgás (-2). Abszolútban az élen holtverseny született, így a mezőny egy zseniális szétlövést láthatott, Tajtyi Róbert a BFGT játékosa és Zsuppán Péter (Outsiders) között. Döntés végül a harmadik szakaszon született, Zsuppán lett az első, Tajtyi a második, míg a dobogó harmadik fokára Czirbus Tamás (BFGT) állhatott fel.

13689821_1143547912350757_1838771061_n
Czirbus Tamás, Zsuppán Péter, Tajtyi Róbert balról jjobbra

Abszolút: 1. Zsuppán Péter (Outsiders) 70 rúgás,  2. Tajtyi Róbert (BFGT) 70, 3.  Czirbus Tamás (BFGT) 71

Felnőtt: 1. Tajtyi Róbert (BFGT) 70 rúgás, 2. Czirbus Tamás (BFGT) 71, 3. Németh Gábor (FTC) 72

Senior: 1. Zsuppán Péter (Outsiders) 70 rúgás, 2. Renczés Gábor (MTDSC) 73, 3. Lichtner Zsolt (MTDSC) 74

Junior: 1. Tajtyi Ákos (BFGT) 92 rúgás, 2. Zsuppán Donát (Outsiders) 93, 3. Németh Áron (MTDSC) 115

Hölgyek: 1. Nagy Niki (FTC) 77 rúgás, 2. Major Ilona (FTC) 87, 3. Szántay Gina (FTC) 87

Természetesen értékelést is kaptunk a pálya, illetve a játéknap kapcsán – “Óriási lehetőség az, hogy egy újabb pályával gazdagodtunk. Ami ennél is fontosabb, hogy a tulajdonosi kör nyitott arra, hogy állandó teret biztosítson a footgolfnak. Két hét múlva a Footgolf Országos Bajnokság soron következő fordulójának ad otthont Balatongyörök, ezt követően születik majd döntés. Reméljük, hogy van létjogosultsága sportágunknak a pályán, hiszen a szövetség hosszútávú terve, hogy regionálisan mindenhol ott legyünk, be tudjunk vonzani új játékosokat és minden nagyobb régiónak legyen saját pályája. Egy újabb megyében lehet “grundunk” és remélem, hogy Balatongyörökön és környékén is kinövi magát a footgolf. A pálya nemzetközi szintű versenyeknek is bátran otthonául szolgálhat, büszkék lehetünk rá, hogy ilyenen játszhatunk. A kialakítás remekül sikerült.  – mondta Gelencsér Gábor a Magyar Footgolf Szövetség elnök – A verseny kapcsán ki kell, hogy emeljem, hogy a magyar footgolf társadalomnak fejlődnie kell a szabályok betartásában, melyek a sportág velejárói. Emellett  külön öröm, hogy hat újoncot köszönthettünk ezen a napon. Erre van szüksége a magyar footgolfnak. Jó lenne, ha mindig lennének újoncok és közülük egy-egy játékos megragadna a sportágnál. Ausztriából is voltak vendégeink, s jelezték, máskor is szívesen jönnek.”

Következő verseny két hét múlva Balatongyörökön – Gyere el és játssz Te is!
Érdeklődni: bajnoksag@magyarfootgolf.hu címen
Bárkiből lehet Footgolf játékos