Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Több gólos előnyt szórakozott el a Roma, simán nyert a Samp és a Genoa!

Tovább folytatódtak a bajnoki találkozók Olaszországban vasárnap este, az Inter mérkőzése után. Olyan klubok léptek pályára, mint a Roma vagy éppen a két genovai csapat, a Genoa és a Sampdoria. Nézzük, hogy záródott a Serie A második fordulója.

strootman

Cagliari – AS Roma 2:2 (0:1)
Helyszín: Cagliari, Stadio Sant’Elia Játékvezető: Mazzoleni (olasz)
Gólszerzők: Boriello (56.), Sau (88.) ill Perotti (6.), Strootman (46.)
Sárga lap: Isla (21.), Murru (23.), Salamon (39.)
Piros lap: –

Cagliari: Storari – Murru, Alves, Salamon, Isla – Padoin, Di Gennaro, Ionita – Barella, Borriello, Sau Vezetőedző: Rastelli

AS Roma: Szczesny – Florenzi, Manolas, Vermaelen, Peres – Nainggolan, De Rossi, Strootman – Salah, Perotti, El Shaarawy Vezetőedző: Spalletti

Elöljáróban annyit, hogy a Roma nem tudott a teljes keretével eljönni. Juan Jesus, Totti, Mario Rui és Rüdiger is sérüléssel küszködik. Mindenesetre így is egy erős kezdővel tudtak felállni. És jól is kezdtek. Már a hatodik percben megszerezték a vezetést, miután Perotti talált be büntetőből. A gól azonban jól hatott a mérkőzésre. A Cagliari nem volt rest ugyanis nekirontatni a vendégeknek. Nagyon agresszívan, kellemetlenül játszottak. Odaléptek minden labdáért, direkt focit mutattak be. Ennek eredménye pedig az lett, hogy egy 10-15 percen keresztül bizony szorongatták a fővárosiakat. Sem Strootman, sem De Rossi nem tudta megtartani a labdát a középpályán. Igaz, a farkasok kontrákból veszélyesek voltak. Salah az egyik ilyen támadásnál alig vétette el a kaput. Azonban a Cagliari sem maradt helyetek nélkül. A félidő végén adódott a legnagyobb lehetőségük, amikor Di Gennaro beadására, Borriello érkezett és fejessel a kapufát találta el. Izgalmas, jó félidőt láthattunk. Érdekes módon hazai fölénnyel.

A második félidő is úgy kezdődött, mint az első. Római góllal. Alig kellett egy percet várni és Strootman megduplázta a Roma előnyét. Meg is törhette volna ez a találat a hazaiakat, de ez nem történt meg. Becsülettel küzdött tovább a Cagliari. Megvallva az őszintét, arra számítottam, hogy Borrielloék nem fogják tudni bírni az általuk diktált tempót és el fogna fáradni. Azonban jól rám cáfoltak. Az épp imént említett Borriello ugyanis szépített a volt csapata ellen. És itt még nem ért véget a dolog. Tovább nyomott a Cagliari. Nyomás alá helyezte a fővárosi csapatot. Meg kell hagyni, hogy amikor tudtak kontrázni a farkasok akkor azt meg is tették. Igen jól. Bruno Peres és Dzeko be tudta volna venni Storari kapuját pár alkalommal. Szépen tesztelték a veterán kapust de sikertelen volt minden. Ellenben a hazaiak… Isla kapta meg a szélen és ívelte be a labdát, amire Sau érkezett és ha már ott volt bele is csúsztatott a játékszerbe, ami a hálóba landolt. Ezzel pedig a Roma két gólos előnyt pazarolt el. Ám ne vegyük el az érdemet a Cagliaritól, hiszen valami emberfelettit fociztak. Jó meccs volt.

Crotone – Genoa 1:3 (1:0)
Gólszerzők: Palladino (34.) ill Gakbe (51.), Pavoletti (55., 64.)

Az újonc nem adta könnyen a bőrét. Még ha az eredményen nem is ez tűnik fel elsőként. El kell mondani, hogy ők szerezték meg a vezetést Palladino révén és kimondottan kiegyensúlyozott játékot produkáltak. Jó, meg kell hagyni, hogy azért amikor a Genoa megrázta magát, akkor kicsit összecsinálta a nadrágot a Crotone. Előbb kicsit több, mint tíz perc kellett a vendégeknek és hármat rámoltak be a hazaiak kapujába. A tavalyi házigólkirály, Pavoletti kettőt vállalt, míg a maradékhoz, Gakpe adta a nevét.

Sampdoria – Atalanta 2:1 (2:1)
Gólszerzők: Quagliarella (35.), Barreto (45.) ill Kessie (27.)

Elég sok mindent el lehet mondani erről a mérkőzésről, csak azt nem, hogy jó barátok csaptak itt össze. Érzelmektől nem volt mente ez a találkozó. Mindenesetre gólok is potyogtak. Előbb Atalanta szerezte meg a vezetést az első félidő derekán, majd alig tíz perc alatt megfordította a mérkőzést a genovai csapat. A volt Juventus játékos, Fabio Quagliarella talált első körben, majd Barreto a félidő legvégén. Mint később kiderült ez is lett a végeredmény. A vendégek inkább a játék vagy játékosok zúzásában jeleskedtek, mintsem a fociban. Két forduló elteltével Gasperini fiainak még nincs győzelmük, vagy pontjuk.

Borbély Szabolcs