Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Behúzta a kötelezőt Fiorentina és a Sassuolo is – videóval

A firenzeiek javítottak az első fordulóban elszenvedett vereségüket követően, míg a Sassuolo egyike a továbbra is száz százalékos csapatoknak. A két meccs mellett bemutatjuk a tabellát és a többi eredményt. 

Teljes képernyő rögzítése 2016.08.29. 84438

Fiorentina – Chievo: 1-0
Helyszín: Artemio Franchi, Firenze
Gólszerzők: Sánchez (29.) ill. –
Sárga: – ill. Cesar (12.), Hetemaj (64.)
Piros:

Fiorentina: Tatarusanu (Lezzerini 40.) – Tomovic, Astori, Alonso – Tello, Vecino (Badelj 8.), Carlos Sánchez (Bernardeschi 59.), Milic – Borja Valero – Ilicic, Kalinic – Vezetőedző: Paulo Sousa

Chievo: Sorrentino – Cacciatore, Dainelli, Cesar, Gobbi – Castro, Radovanovic, Hetemaj – Birsa (Pellissier 71.) – Inglese (Jallow 84.), Meggiorini (Rigoni 82.) – Vezetőedző: Rolando Maran

A Fiorentina kénytelen volt három kényszerű cserét is végrehajtani a találkozón, először a 8. percben Vecinónak kellett elhagyni a pályát, Badelj érkezett a helyére. A vezetést a 29. percben szerezte meg az első mérkőzésen is ígéretesen mozgó Carlos Sánchez miután Ilicic szögletét csúsztatta szépen a hosszú sarokba. A 40. percben érkezett a második csere, Tatarusanu fejsérülést szenvedett, ezért Lezzerini érkezett a helyére.

Rá a második félidő elején volt szükség először, amikor Lucas Castro visszagurítása után Meggiorini tüzelt. Lezzerini lábáról érdekesen pattant a labda, tulajdonképpen végiggurult a gólvonalon mielőtt felszabadult volna a kapu. Nem sokkal később a gólszerző sem tudta folytatni, helyette Bernardeschi érkezett. Meggiorini és Castro is közel járt az egyenlítéshez, azonban egyikük sem járt sikerrel. A 80. percben ráadásul még kaphattak is volna egyet, ha Ilicicnek egy picit nagyobb szerencséje van, a lövése a keresztlécről pattant le.

https://www.youtube.com/watch?v=VG_jZfnadeI

Sassuolo – Pescara: 2-1
G: Defrel (38.), Berardi (67.) ill. Manaj (81.)

A gyengébb kezdést követően sikerült a Sassuolónak megszerezni a vezetést azáltal, hogy Defrel megforgatta Gyömbér Norbertet egy az egyben, majd a rövidbe lőtt. Egyre jobban is játszottak a hazaiak, és sikerült is megduplázni az előnyt, amikor Berardi lőtt egy gyönyörű gólt kapásból. A szépítés azért összejött az újoncnak, Manaj volt egészen közelről eredményes. Sőt, az egyenlítéstől sem jártak messze, de Consigli előbb remekül jött ki a kapujából, majd védett egy Zampano lövést.

A fordulóban a legkomolyabb eredmény a Torino 5-1-es győzelme volt a Bologna ellen, ezen kívül pedig Nápolyban is remek meccset láthatott a közönség, ahol a hazaiak 4-2-re győzték le a Milant. A Juventus a két genovai és a Sassuolo mellett hibátlan egyelőre, míg az Inter eddig botrányosan teljesít. A fővárosiak nem fognak szívesen visszaemlékezni erre a fordulóra, ugyanis a Roma kétgólos előnyről olvadt le a Cagliari ellen, míg a Laziónak a Juventus volt túl nagy falat. Amiről még nem esett szó, hogy az Udinese nagyon fontos (várhatóan) kiesési rangadót nyert az Empoli ellen, akik ezzel sereghajtók is. Ami a magyarokat illeti, Nagy Ádám, Balogh Norbert és Sallai Roland is egyaránt csereként állt be csapatában, viszont egyikük sem tudott most maradandót alkotni.

Eredmények:

Lazio – Juventus: 0-1
Napoli – Milan: 4-2
Inter – Palermo: 1-1
Cagliari – Roma: 2-2
Torino – Bologna: 5-1
Crotone – Genoa: 1-3
Sampdoria – Atalanta: 2-1
Udinese – Empoli: 2-0

Tabella:

Serie A 2

A tabellát az eredmenyek.comnak köszönjük!

Tereh Balázs