Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négyet vágott a Spurs, csúfos vereséget szenvedett a West Ham!

Egy kis válogatott kitérő után, folytatódott a Premier League küzdelme. Vagyis a PL csapatok küzdelme egymás ellen. A manchesteri derbit követte a Spurs találkozója a Stoke ellen illetve a West Ham mérte össze a bicepszét a Watford ellenében.

stoke-tottenham-100916_1d98mk2j4bx2p19nk8a2rq60ev

Stoke CityTottenham 0:4 (0:1)
Helyszín: Stoke, Bet365 Stadium Játékvezető: Taylor
Gólszerzők: Son (41., 56.), Alli (60.)
Sárga lap: Whelan (7.), Arnautovic (34.) ill Wanyama (46.)
Piros lap: – 

Stoke: Given – Pieters, Martins Indi, Shawcross, Cameron – Wanga, Whelan, Arnautovic, Allen, Walters – Bony Vezetőedző: Hughes

Tottenham: Lloris – Walker, Alderweireld, Vertongen, Davies – Dier, Wanyama, Son, Alli, Eriksen – Kane Vezetőedző: Pochettino

Elég sok embert kellett hiányolnia a hazai gárdának, így nem lehetett azt mondani, hogy a lehető legerősebb csapatával tudott csatába indulni Hughes. Mindenesetre neki kellett vágni a mérkőzésnek, ami nem hozott túl nagy iramot. Az első félidőben a csapatok kiegyenlített mérkőzést játszottak. A Spurs birtokolta többet a labdát, de alapvetően semmivel nem voltak veszélyesebbek, mint az ellenfelük. Na jól van ez még sem igaz, hiszen a 41. percben Eriksen keveredett ki a jobb szélre, majd egy cselt követően passzolt be középre, ahol Son várta labdát. A koreai játékos belsővel szépen be is passzolta a játékszert a kapuba. 0:1. Ami még érdekes, hogy Mark Hughes a félidő közepén a lelátóra került, miután a negyedik játékvezető inzultálásáért a bíró felküldte. A félidő végén még Bonynak volt lehetősége az egyenlítésre ám nem tudott élni a lehetőségével.

A második félidő majdnem egy góllal kezdődött. Egy szögletet követően Shacross került helyzetbe. Az ötös vonaláról lőtt, de a próbálkozás elgurult a kapu előtt. Fogta a fejét a védő és foghatta is, mert alig telt el pár perc és Son megszerezte a második gólját a találkozón. Eriksen szerzett labdát a középpályán majd passzotla fel a csapattársnak, aki irtózatosan jól találta el a labdát. A játékszer a felső kapufa alá vágódott. 0:2. Igazából mire leírtam ezt a pár sort a Spurs újabb találatot jegyzet. Ezúttal Alli volt a szerzője. Egy kontra végén volt eredményes az angol válogatott játékos. Azonban nem Alli volt az egyetlen angol, aki betalált a hálóba vendég részről. A csapatkapitány, Kane is felírta nevét a gólszerzők közé. A Tottenham alapvetően simán túlrágta magát a Stoke csapatán. Köszönhetően nagyszerű kontráinak.

West Ham – Watford 2:4 (2:2)
Gólszerzők: Antonio (5., Antonio 33.) ill Ighalo (41.), Deeney (47.), Capoue (53.), Holebas (63.)

Nem akármilyen első félidőt produkáltak a csapatok. A játékrész első felét a West Ham uralta és rúgott két gólt Antonio és Payet segítségével, a félidő másik felét pedig a vendég együttes uralta és vágott kettőt. Jóformán 5 perc alatt tönkretette a hazaiak mérkőzését a Watford. Majd a második félidő úgy kezdődött, ahol az első abbamaradt. Capoue góljával újra gólt szerzett Mazzarri együttese és ezzel megfordította a mérkőzést. Sőt! Alig telt el tíz perc, már kettőre növelte az előnyét a vendég gárda. Holebas volt eredményes.

 Borbély Szabolcs