Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edin Dzeko kirobbanó formában futballozik!

Mint ismert, Edin Dzeko a 2015/2016-os kiírás során kölcsönben szerepelt az AS Roma színeiben. A Manchester Citytől érkező rutinos támadó közel sem nyújtott meggyőző teljesítményt az olasz klubnál. Ennek köszönhetően nagyon valószínűnek tűnt az, hogy a “farkasok” nem fognak élni az opciós jogukkal. Ám ez nem így történt, hiszen a fővárosi gárda végleg megvásárolta a bosnyák labdarúgót.

bundesligaVajon Romában képes lesz olyan teljesítményt nyújtani éveken keresztül, mint anno Wolfsburgban?

Edin Dzeko pedig nem is élt vissza az AS Roma bizalmával, mivel a 2016/2017-es idény folyamán rendkívül jó teljesítményt nyújt. A rutinos támadó pályafutása eddigi legszebb éveit egyértelműen a Wolfsburg színeiben töltötte. A német együttesnél nem lehetett kifogásolni a játékát illetve akkoriban a Bundesliga egyik legveszedelmesebb befejező csatárának számított. Nos, viszont nagyon közelít ahhoz, hogy Olaszországban is letegye a névjegyét. 

edin1_2

Az idényben mondhatni a Roma kabalafigurájának számít, mivel amikor gólt/gólokat lő, akkor mindig nyer a csapat. A bajnokságban 11 meccs leforgása után, már 10 találatnál jár, ezzel pedig jelen pillanatban vezeti a góllövőlistát. Tegnap az Európa-ligában duplázni tudott az Austria Wien ellen, ennek köszönhetően e kupasorozatban is megszerezte első találatait. Tehát Dzeko eddig kirobbanó formában futballozik, ha így is folytatja, akkor minden bizonnyal karrierje legjobb szezonját futhatja meg.  

Németh Boldizsár