Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Zidane megtalálta a madridiak Donnarummáját?

A héten a Real Madrid felnőtt csapatával először edzhetett együtt az a Mohamed Airam Ramos Wade, vagyis ‘Moha’, akit az olasz futball nagy kapusígéretéhez, a profi futballba valósággal berobbanó Gianluigi Donnarummához hasonlítanak Madridban.

(Képek: marca.com)

Zinedine Zidane nagy rajongója az AC Milan szemtelenül fiatal kezdőkapusának, Gianluigi Donnarummának. A Real Madrid francia mesterét állítólag lenyűgözi Donnarumma fiatal kora ellenére mutatott magabiztos, érett és megbízható teljesítménye.
Zidane szerencséjére, elképzelhető, hogy megtalálta ‘házon belül’ a maga Donnarummáját egy bizonyos Mohamed Airam Ramos Wade, ‘művésznevén’ Moha személyében, akit már meg is invitált a Real felnőtt csapatának csütörtöki edzésére. Zidane szerint sokra viheti a fiatal spanyol, akit az elképzelései szerint minél többször szeretne felhívni az első csapat tréningjeire, hogy szokja a profi közeget.

Moha egyébként 16 esztendős (Donnarummánál egy évvel fiatalabb), 188 cm magas, és a Kanári-szigetekhez tartózó Tenerifén fedezte fel Sixto Alfonso scout aki javasolta is a fiatal hálóőr szerződtetését a madridi vezetőknek. Moha 2016 nyarán költözött a spanyol fővárosba, és azóta a Real U17-es csapatának meghatározó tagja.
A közös edzés után a fiatal spanyol jó benyomást tett a Real sztárjaira is. A Marca beszámolója szerint a ‘Biztos vagy benne, hogy gyerek vagy még?’-hez hasonló kérdésekkel motiválták az elején még kissé megilletődöttnek látszó fiatal hálóőrt, aki hirtelen világklasszisokkal nézhetett farkasszemet. Többek között a sérüléséből visszatérő Luka Modriccsal is, akivel egy közös – fentebb látható – kép erejéig is összeálltak.

Nagy Ákos