Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: Kapitányként merült fel a vezetőedző neve – sajtóhír

Menesztették Per-Mathias Högmót Norvégia válogatottjának éléről, s a helyi szövetség utóját keresi. A norvég sajtóban felmerült Henning Berg neve is.

agencja-gazeta-henning-berg

A sikertelen Eb-kvalifikáció és a gyengébben kezdett világbajnoki selejtező – jelenleg ötödik helyen áll Norvégia a világbajnokság selejtezőjében a C csoportban három megszerzett ponttal – után menesztették Per-Mathias Högmo szövetségi kapitányt. „Fantasztikus lehetőségük nyílt arra, hogy a magyarok elleni pótselejtezőn kivívják az Eb-szereplés lehetőségét, de kettős vereség lett a vége, és az idegenbeli mérkőzésen pályára küldött csapat összeállítása sokakat felbosszantott” – fogalmazott az Aftenposten napilap. Kenneth Fredheim futballkommentátor szerint azóta tart a mélyrepülés, mióta a magyar válogatott az előző évben kiejtette pótselejtezőn a skandinávokat. „A budapesti vereséggel egyéves folyamatos lecsúszás vette kezdetét, aminek nem lehetett más a vége, mint Högmo menesztése.”

Hogmo629

Högmo a csehek ellen 2-1-re elveszített vb-selejtező után kijelentette, bár csalódott, nem mond le, és szeretné kitölteni szerződését a válogatott élén, ám szerdán menesztették.

A norvég sajtó azonnal találgatásba bocsátkozott az utód kilétét illetően, így került képbe Henning Berg, a Videoton trénere is. Ugyanakkor több név is felkerült a lehetséges jelöltek listájára,

így Stale Solbakken, Erik Hamrén, Lars Lagerbäck, Ole Gunnar Solksjaer és Kjetil Rekdal.

A lapok szerint Berg azért is kerülhetett fel a listára, mert korábban a Legia Warsawa, majd idén a Videotonnál is remek munkát végez, más kérdés, hogy a fehérváriaknak szerződése van a trénerrel.

Gavalovits Sándor