Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: Újratárgyalják Doll ügyét

Eljárási hibákra hivatkozva felülbírálta az első fokú ítéletet a szövetség a Fradi-tréner ügyében.

Doll, Thomas

Mint arról mi is beszámoltunk, az MLSZ fegyelmi Bizottsága 2 millió forintra büntette Thomas Dollt, a Ferencváros vezetőedzőjét az őszi, játékvezetőket kritizáló nyilatkozataiért. A tréner benyújtotta fellebbezését, amelyet a Fellebbviteli Bizottság elfogadott. Ennek következtében újra kell tárgyalni az ügyet, mert a testület szerint több eljárásbeli szabálytalanságot is tapasztaltak. A Fegyelmi Bizottság indoklásában „a 2016. november 19-i, Vasas elleni és a december 10-i, MTK elleni „bajnoki mérkőzéseket követően a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák” szerepelt. Amely mellé idézték a német szakember ominózus nyilatkozatait is.

„A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserít… Mintha nem lehetnénk bajnokok… Nyolcadik vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam.” – Doll a Vasas elleni bajnoki (2-2) után.

Ezután nem sokkal az MTK Budapest elleni bajnokin történtek a német vezetőedző szerint méltánytalanságok, amiknek szintén hangot adott.

„Nem volt fegyelmezetlen a csapat, nem találok szavakat arra, ami hétről hétre ellenünk folyik. A gárda le van sújtva, olyan dolgokat fújnak le ellenünk, amiket egyszerűen nem értünk. Teljesen világosan ki kell jelentenünk, hogy a labdarúgás már nem okoz örömöt számunkra, amikor egyfolytában ilyeneket ítélnek ellenünk. Minden egyes mérkőzésen az az érzésünk – bárki ellen játszunk –, hogy a másik felet nem büntetik úgy, mint minket – és ezt mondtam volna akkor is, ha megnyerjük a meccset. Meg kellene kérdezni az illetékeseket, hogy miért mindig csak egy irányba fújnak. Ha megnézzük a Vasas elleni mérkőzést, egy méterrel léptem át a vonalat, és Kassai ezért állított ki, illetve kaptam kétmeccses eltiltást. Nagyon fura helyzet, hogy ekkora arroganciával zajlik a bajnokság.” – értekezett az MTK elleni (1-1) találkozó után Doll.

Ezzel pedig átmenetileg megúszta a fizetést a tréner.

Gavalovits Sándor