Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Otthon kapott ki a Milan, nyert az Udinese és a Crotone is

Új hétvége, új olasz bajnoki. Nem maradunk most sem magunkra a hét végeztével. Ezúttal a Milan szereplését fogjuk meglesni az Empoli ellen, a Sampdoriat a Crotone ellenében illetve a Cagliari vendégszereplését az Udinese otthonában. 

 suso-cropped_j30m7g4mj1ha1nk5vxryjaw4d

AC Milan – Empoli 1:2 (0:1)
Helyszín: Milánó, San Siro Játékvezető: Gavillucci (olasz)
Gólszerzők: Lapadula (72.) ill. Mchedlidze (40.), Thiam (67.)
Sárga lap: Sosa (21.), De Sciglio (48.), Lapadula (82.) ill Thiam (56.), Tello (82.), El Kaddouri (89.), Bellusci (96.)
Piros lap:-

AC Milan – Donnarumma – De Sciglio, Paletta, Zapata, Calabria – Fernandez, Sosa, Pasalic – Deulofeu, Lapadula,Suso Vezetőedző: V. Montella

Empoli: Skorupski – Laurini, Beluusci, Barba, Pasqual – Croce, Diousse, Mauri, El Kaddouri – Thiam, Mchedlidze Vezetőedző: G. Martusciello

Azt hiszem nem nagyon volt olyan játékosa a Milannak, aki ne rúgott volna kapura az első félidőben. Suso, Deulofeu és Sosa is nagyon aktívan bombázta Skorupski kapuját, ám a lengyel mindig résen volt. Bár hozzá kell tenni, hogy igencsak nagy kapushibákat kellett volna elkövetnie ahhoz, hogy azok közül a lövések közül egy is beakadjon. Azt el lehetett mondani, hogy a hazaiak domináltak. Többet birtokolták a labdát, de nem lehetett érezni, azt a mindent szétzúzó nyomást az Empolin. Talán ezért is, de inkább azért ,mert a vendégek jól felkészültek a találkozóra, a negyvenedik percben megszerezték a vezetést. Ilyen a futball, hiába van több lövésed, ha az ellenfél élesebb nálad és kihasználja azt az egy helyzetét.

A második félidőben a labdarúgás sava-borsa megmutatkozott. Az hagyján, hogy a Milan továbbra is nyomta az ellenfelét a kapuhoz, és ennek ellenére nem, hogy kiegyenlített volna, még meg is duplázta a hátrányát, de volt itt közvetett szabadrúgás, kisebb csetepaté és még egy kihagyott büntető. Na meg hét(!)perc hosszabbítás. Sorjában: Lapadula lövését védte az Empoli kapusa a félidő elején, ám a kipattanót Pasalic szedte össze és őt borította fel Skorupski. A megítélt tizenegyest Suso lőtte el, vagyis bele a kapusba. Középre rúgta és a portás lábbal hárított.

Majd jött egy ellenakció, ahol egy felívelt labdát az öreg Maccarone fejelt le Thiam elé, aki közelről vágta a léc alá a labdát.

Ezt követően nagyon feszülté vált a találkozó. Könnyen egymásnak este ka játékosok. Főleg akkor, amikor Lapadula tolta meg a jobb szélén a labdát, majd befelé cselezett és ballal a hosszú-alsó sarokba rúgta el a bogyót. A találkozó végén pedig a két kapus játszotta a főszerepet. Donnarumma is és Skorupski is óriásiakat védett ezzel tartva csapatukat. Végül a Milan búcsút inthetett a pontjainak. Ez pedig még sokba kerülhet…

Sampdoria – Crotone 1:2 (1:0)
Gólszerzők: Schick (21.) ill. Falcinelli (67.), Simy (80.)

Nagy formában volt a hazai gárda a fordulót megelőzően. És úgy is kezdték a találkozót, ahogy azt el is várnánk tőlük. A fiatal Schick juttatta őket előnybe, de a Crotone komolyan a fejébe vette azt, hogy megküzdenek a bent maradásért és nem adták fel a meccset. Előbb Falcinelli majd Simy vette be a hazaiak kapuját, ezzel pedig fonts három pontot szereztek.

Udinese – Cagliari 2:1 (0:0)
Gólszerzők: Perica (70.), Angella (73.) ill Boriello (83.)

Úgy nyerte meg ezt a találkozóját a hazai gárda, hogy az első félidőben még egy büntetőt is kihagyott az Udinese. Thereau rontotta el a tizenegyest. Mindenesetre a csapatok pár perc leforgása alatt rámoltak be egymásnak három gólt. Jóformán egyik csapat sem eshet már ki.

Szerző: Borbély Szabolcs