Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Osztályozós helyen a Wolfsburg

Végéhez ért a német pontvadászat. Szombat délután az összes találkozót egy időben rendezték meg a 34. játéknapon. Zárásként a Hamburg csapott össze a Wolfsburg együttesével.

7D633D45-563C-4F46-881F-E7B55777A75B

Hamburg – Wolfsburg 2:1 (1:1)
Gólszerzők: Kostic (32.), Waldschmidt (88.) ill. Knoche (23.)

Igazi kiesési rangadót láthattunk a Bundesliga záró fordulójában. Mindkét csapat el szerette volna kerülni a kiesést, így nyílt sisakos, kiélezett csatára számíthattunk.

A 10. percben a Wolfsburg nyitotta meg a helyzetek sorát. Lövését azonban a hamburgiak hálóőre hatástalanítani tudta. A 23. percben ismét a Wolfsburg veszélyeztetett. Blaszczykowski tüzelt, de a kapu felső sarkába tartó labdát a kapus szögletre bírta menteni. A szögletből még nem született gól, azonban egy wolfsburgi bedobás után Jung elé került a labda, aki remekül ívelte be azt. Knochét találta meg a becsavart labda, aki meg is szerezte a Wolfsburg számára a vezető találtot.  A 32. percben szerezte meg az egyenlítő találatot a Hamburg. Holtby küldött remek labdát Kostic irányába, aki a büntetőterületen belülről tüzelt. A kapus bele sem tudott érni a labdába, ami a hálóban kötött ki.

A második játékrészben egészen a 88. percig kellett várni az újabb gólra. Kostic küldött remek labdát csapattársa felé, aki azt fejjel juttatta a wolfsburgi kapuba. Több gól nem született ezen a találkozón, így a Hamburg elkerülte az osztályozót. Vereségével a Wolfsburg került ebbe a pozícióba. A Braunschweig együttesével kell majd azért megmérkőzniük, hogy jövőre is a Bundesligában futballozhassanak.

kép: kicker.de

Nagy Gábor