Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A legönzetlenebb lipcsei

Remekül debütált a Bundesligában a Lipcse együttese, már az első élvonalbeli szezonban sikerült megszerezniük a második helyet a bajnok Bayern München mögött. A sikerhez a csapat svéd kiválósága is nagyban hozzájárult remek gólpasszaival.

emil_forsberg__1000

A svéd válogatott játékos, Emil Forsberg hazájában a Malmö színeiben kétszer nyerte meg a svéd pontvadászatot. 2015-ben hagyta el a hazáját a Lipcse kedvéért. A tavalyi idényben 8 góllal és hét gólpasszal járult ahhoz hozzá, hogy a Lipcse a legmagasabb osztályban is bizonyíthasson.

A Bundesligában sem tört meg a középpályás lendülete. A Lipcse 25 éves svéd válogatott játékosa remekül szolgálta ki csapattársait. 30 bajnoki találkozón lépett pályára ebben az idényben, és összesen 19 alkalommal hozta passzával gólhelyzetbe játékostársait. Ezzel ő lett a legeredményesebb labdarúgó a gólpasszokat tekintve ebben a versenykiírásban.

A harmadik játéknapon, a Hamburg ellen 4:0-ra megnyert találkozón egy góllal, és két gólpasszal vette ki a részét a csapat sikerében. Ezt követően az of Augsburg, Wolfsburg, Mainz, Bayer Leverkusen, Freiburg, Schalke és a Hertha is Forsberg áldozata lett. A 16. játéknapon, a Bayern München ellen nem jöttek be a számításai. A bajnok ellen idő előtt el kellett hagynia a játékteret. Mindössze csak fél órát tölthetett a pályán. A találkozót végül a bajorok nyerték.

A piros lappal együtt járt az eltiltás is, azonban a középpályás visszatérése után is folytatta a remek teljesítményét. Az ezüstérem együtt járt a Bajnokok Ligája indulással is, azonban még az UEFA döntésére kell várniuk, mivel a testvérklubjuk, a Salzburg is kiharcolta az indulást a legjobbak között, és mindketten nem indulhatnak a sorozatban. Az UEFA várhatóan jövő hónapban hoz majd határozatot az ügyben.

ép: espncdn.com

Nagy Gábor