Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A San José drámai hajrában nyerte meg a kaliforniai Clasicót – videóval

Az elmúlt hajnal legnagyobb rangadója az MLS-ben a San José Earthquakes – Los Angeles Galaxy kaliforniai derbi volt. A rangadót Stanfordban több, mint 50 ezer néző kísérte figyelemmel! Ezen felül pályán volt még a Dallas, amely letaszította a trónról a Torontót, de játszott a Houston, az Atlanta, valamint a Montreal is.

IMG_20170702_101112

Wondolowski lőtte az egyenlítő találatot (forrás: twitter.com/SJEarthquakes)

A legutolsó hajnali találkozó első gólját a Los Angeles szerezte, s elég korán előnybe került a Galaxy. A vendégek a 11. minutumban Villarreal beívelt szabadrúgását van Damme vágta kapásból kegyetlenül a San José kapujába (0-1)! Mezőnyben nem ért semmit viszont, hogy az Earthquakes birtokolta jóval többet a labdát a szünetig, ugyanis a kaput ezzel szemben egyszer sem találta el a Los Angeles riválisa.

Viszont ami nem ment az első félidőben, az ment a másodikban! Mezőnyfölényét még inkább megnövelte a San José, amely a fordulás után két kaput eltaláló lövéséből gólt is szerzett! A 75. minutumban Bingham kapus óriási indítását követően Wondolowski vette át a labdát a tizenhatosnál, majd egy lövőcsel után a léc alá varrva a labdát egyenlített (1-1)! Majd a 93. percben Hoesen passza után Salinas nagy lökete a felső lécről vágodott a kapuba, a San José pedig bezsebelte a három pontot (2-1)! A végén a Los Angeles-i gólszerző, van Damme a második sárga lapját begyűjtve a kiállítás sorsára jutott, de ez már semmit nem befolyásolt a végeredmény kapcsán.

A San Josét tehát a rivális Los Angeles sem tudta megállítani. Az Earthquakes a legutóbbi három bajnokiját megnyerte, míg a Galaxy a legutóbbi, Sporting Kansas ellen szintén elvesztett bajnoki előtt 8 meccsig volt veretlen. A San José nyugaton jelenleg a 4., míg a Los Angeles a 6. pozíciót foglalja el.

San José Earthquakes – Los Angeles Galaxy • 2-1 (0-1)
Helyszín: Stanford Stadion – 50.617 néző
Gólszerzők: Wondolowski (75.), Salinas (90+3.), ill. Van Damme (11.)
Kiállítás: – , ill. Van Damme (90+5.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A Fradi egykori játékosa Roland Lamah gyorsan elvette a Toronto kedvét, hiszen a kanadai együttes az FC Dallas otthonában kapott a fentebb említett játékostól két gólt 21 perc alatt! Lamah először az 5. minutumban, majd a 21.-ben is betalált, s a félidőre is 2-0-s hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok, magabiztos volt tehát a tavalyi idény alapszakasz győztesének az előnye. A torontói együttesnek is megvoltak a lehetőségei, ám hazai oldalon hatékony volt a helyzetkihasználás.

A fordulás után nem sokkal Delgado révén összejött a szépítés, így az 56. percben bizakodhazott 2-1-es állásnál a Toronto, hogy legalább a pontmentés sikerül. Ez azonban nem jött össze, ugyanis Barrios labdáját Urruti helyezte a kapuba a 78. minutumban, ezzel beállítva a végeredményt és letaszítva a trónról a Torontót!

Győzelmével a Dallas nyugaton már a második, míg a Toronto is a második, a Keleti Főcsoport élén már a Nikoliccsal remeklő Chicago áll, amely összevetésben is vezeti a ligát!

FC Dallas – Toronto FC • 3-1 (2-0)
Helyszín: Toyota Stadion – 14.894 néző
Gólszerzők: Lamah (5., 21.), Urruti (78.), ill. Delgado (56.)


A DC United részéről 13 lövés sem volt elég a szünetig, hogy kaput találjon a Montreal Impact otthonában, míg a hazaiak két kapura irányuló próbálkozásából gól született! Gyors egymásutánban estek a találatok – a 21. minutumban Dzemaili, majd két perccel később Duvall volt eredményes, ezzel lényegében el is döntve az első félidőt.

Az állás a fordulás után sem változott, így a Montreal otthon tartotta a három pontot. A kanadai klub ennek ellenére keleten csupán a nyolcadik, míg a DC United ugyanott utolsó, a tizenegyedik, három ponttal lemaradva az Impact csapatától.

Montreal Impact – DC United • 2-0 (2-0)
Helyszín: Stade Saputo – 18.707 néző
Gólszerzők: Dzemaili (21.), Duvall (23.), ill.


A Columbus Crew együttese ma hajnalban az újonc Atlanta Unitedet fogadta. A hazaiak voltak papíron az esélyesebbek, de ezt felülírni próbálta a vendég csapat, ugyanis a 27. percben Villalba révén előnybe került az Atlanta (0-1)! Ennek ellenére kiegyenlített volt a találkozó, a hazaiak is próbáltak betalálni. Ez viszont nem sikerült, olyannyira, hogy a vendégek a szünet után már meg is duplázták előnyüket! Nem csak az előny lett megduplázva, hiszen Villalba is másodszor talált be a meccsen, amikor is a 64. percben beállította a végeredményt.

A papírformát tehát nem tudta érvényesíteni a Columbus, amely nagy versenyt fut keleten a mostani legyőzőjével – a Crew 6., két ponttal lemaradva az 5. helyet elfoglaló Atlantától.

Columbus Crew – Atalanta United • 0-2 (0-1)
Helyszín: MAPFRE Stadion – 20.391 néző
Gólszerzők: – , ill. Villalba (27., 64.)


A Colorado Rapids hazai pályán a texasi Houston Dynamo csapatát fogadta. Az első játékrészben két gól is esett – először a hazaiak ünnepelhettek, amikor is a 21. minutumban Doyle talált be, ám a félidő hosszabbításában Torres egyenlített.

A szünet után Hairston duplájának köszönhető tartotta otthon a három pontot a Colorado, úgy, hogy két vesztes meccs után tudott nyerni. Ezzel szemben a Houston már négy meccse nyeretlen, ám “csak” a legutóbbi kettőt veszítette el. A Rapids igyekszik feljönni, mely nyugaton már 19 ponttal a 9., míg a Dynamo 25 ponttal az ötödik.

Colorado Rapids – Houston Dynamo • 3-1 (1-1)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park – 13.774
Gólszerzők: Doyle (21.), Hairston (48., 69.), ill. Torres (45+5.)

Nagy Dávid