Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: Kiesett a házigazda, a csehek és a portugálok már a négy között – videóval

Az U19-es Eb utolsó csoportkörének befejezéséhez érkeztünk el a házigazda kvartettjében. Az A-csoportból még 3 válogatottnak volt matematikai esélye az elődöntőbe jutásra, ám a házigazda nem tudta letaszítani a csehek a második helyről, a portugálok pedig maradtak az élen.

2484563_w1A csehek ünnepelhettek a házigazda grúzok kiejtését követően (forrás: uefa.com)

A házigazda Grúzia a zárókörben Csehországgal mérkőzött meg. Még mindkét válogatott számára volt esély a legjobb négy közé jutásra, ám a cseheknek ehhez elég lett volna egy döntetlen is, annak ellenére, hogy a grúzokkal azonos pontot (3) szereztek eddig.

Az első játékrészben a csehek domináltak főként lehetőségek terén, míg a grúzok az ellenfél 5 kapura irányuló próbálkozásával szemben csak 1 alkalommal késztették védésre a cseh kapust. Úgy tűnt viszont, lehet gólnélküli az eredmény a szünet előtt, viszont a hosszabbítás első percében még távolabb kerültek a grúzok az elődöntőtől, ugyanis Sasinka révén Csehország ünnepelhette a korosztályos játékos gólját (1-0)!

A fordulás után jól láthatóan a cseheknek nem volt sürgető semmi, biztos volt az eredmény alapján a továbbjutásuk, a grúzok viszont így óriási mezőnyfölényt tudtak kialakítani. Ennek ellenére jött egy újabb cseh gól, és elszálltak Grúzia továbbjutási esélyei. A 71. minutumban Holik biztosította be Csehország számára a legjobb 4 közötti szereplést (2-0)! A végéig már nem született, így a csehek a csoport másodikjaként – Portugália döntetlenje miatt – jutott az elődöntőbe.

U19-es Európa-bajnokság, Grúzia – A-csoport, 3. forduló
Csehország – Grúzia • 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Sasinka (45+1.), Holik (71.), ill.

https://youtu.be/4HBYn5nJX_Y


A biztos elődöntős portugálok a már továbbjutásra esélytelen svédekkel mérkőztek meg az A-csoport utolsó fordulójában. Ennek megfelelően igazán nagy teher egyik válogatott vállát sem nyomta ezen a találkozón.

Az első játékrészben Svédország volt a dominánsabb, és kapura veszélyesebb, melynek következtében a magyar származású Gyökeres Viktor a szünethez közeledve bevette a portugál kaput (0-1)! A svédek labdarúgója ezzel együtt a góllövőlista élére állt, azonos gólszámot elérve, mint a holland Piroe.

A fordulás után fordult a kocka is, a portugálok vették át az irányítást. Ezzel szemben elég volt a svédek egyetlen kaput eltaláló lövése ahhoz, hogy már kettővel vezessenek! A 61. minutumban Karlsson duplázta meg Svédország előnyét. A 70. percben a szépítés azért összejött Portugáliától Leao révén. Végül egyenlíteni is tudtak az ibériaiak, amikor is a 87. minutumban Filipe tizenegyesből volt eredményes (2-2).

U19-es Európa-bajnokság, Grúzia – A-csoport, 3. forduló
Portugália – Svédország • 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Leao (70.), Filipe (87. – tizenegyesből), ill. Gyökeres (43.), Karlsson (61.)

https://youtu.be/Ftgnn5MGMEY


Az A-csoport végeredménye

IMG_20170708_203355

Holnap jön a B-csoport záróköre is, melyről szintén beszámolunk!

Nagy Dávid