Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: 11. forduló szuper vasárnappal – előzetes

Nem túlzás kijelenteni, hogy az év egyik legjobban várt fordulója következik a Premier Leagueben, ugyanis a 11. forduló elhozza nekünk a “krémet”. Nézzük mi vár ránk. 

hazard

Szombaton hiába a meccs dömping “csak” a bemelegítéssel jelentkezik Anglia és a világ egyik legerősebb bajnoksága. A fordulót a két évvel ezelőtti bajnok, a Leicester City nyitja. Claude Puel a múlt héten győzelemmel debütált az Everton ellen a “Rókák” kispadján, ezt a jó rajtot folytathatja a Stoke City otthonában. Ám tudjuk, hogy itt sohasem sétagalopp egy látogatás.

A négy órás meccs dömpingben a középcsapatok “harca” van előtérben. A légérdekesebb találkozó talán a Southampton és a meglepetés csapat Burnley találkozója lehet, a St. Marry Stadionból. Sean Dyche csapata jelenleg a tabella 7. helyén “tanyázik holtversenyben a Liverpoollal 16 pontja van és mindössze 3 ponttal van lemaradva a nemzetközi kupaporondot illetően.

A napot az egyik élcsapata a Liverpool zárja. Jurgen Klopp csapata az egyelőre romokban heverő West Hamhez látogat, bár tegyük hozzá, hogy a liverpooli “Vörösök” sincsenek csúcsformában, ami a bajnokságot illeti. Clyne továbbra sem bevethető, de Lallana, Mané, Lovren és Coutinho játékára már van esély, így elképzelhető, hogy Klopp teljes “harci díszben” küldi az alakulatot pályára a válogatott szünet előtt Bilicék ellen. Legutóbb itt az Olimpiai Stadionban a Liverpool egy 0-4-el ütötte ki a “Kalapácsosokat” és most is inkább a meglepetés kategóriába tartozna a WHU pontszerzés.

2017.11.04. szombat:

13:30 Stoke – Leicester (TV:Spíler TV)
16:00 Huddersfield – West Brom
16:00 Newcastle – Bournemouth
16:00 Southampton – Burnley
16:00 Swansea – Brighton
18:30 West Ham – Liverpool (TV:Spíler TV)

A hét utolsó napján aztán jön a “szuper vasárnap”. A nyitányon a hét közben a BL-ben Real Madridot-verő Tottenham “hazai” pályán most egy kicsit könnyebb feladat elé néz a Crystal Palace ellen. Mauricio Pochettino csapatát egyre komolyabb kell venni és az sem valószínű, hogy a továbbra is pocsék formában lévő, liga utolsó Crystal Palace fogja őket megállítani, így továbbra is tapadhatnak a manchesteri élduóra.

Ha már Manchester, 15:15-től az Etihadban rendezik a forduló egyik nagy rangadóját, ugyanis a Manchester Cityhez az Arsenal látogat. Pep Guardiola csapata továbbra is elképesztően robog. Szerdán a  BL-ben a Serie A élmenőjének, a Napolinak az otthonában lőtt egy négyest, még a bajnokságban a legutóbbi 5 mérkőzésükön 19 gólt lőttek, tehát a “brutális” forma talán még enyhe kifejezés is. Az Arsenal csütörtökön az EL-ben már erre a mérkőzésre pihentetett. Wenger csapata sincs rossz formában, ám még a hektikusság továbbra is a gárdával jár. Kilenc pont választja el a csapatokat egymástól, így ha az “Ágyúsok” komolyan gondolják még a bajnoki címet, akkor ezt a mérkőzést, legalább döntetlenre ki kellene hozniuk. Sérülés fronton (is) Guardioláék állnak jobban, Mendyn és Kompanyn kívül minden játékosuk bevethető, még Wengernek továbbra is van jó pár sérültje. A legnagyobb hiányzó talán Kolasinac lehet, akiknek egyelőre kérdéses a pályára lépése. Legutóbbi itt az Etihadban a “Polgárok” 2-1-re tudtak diadalmaskodni és most is ők a találkozó toronymagas esélyesei.

Fél hatkor, hogy nehogy lankadjon a figyelem, jön a 11. játéknap legnagyobb derbije a Stamford Bridgeről, ahol a Chelsea a Manchester Unitedet fogadja. Conte és Mourinho párharca pikáns, főleg a mostani körülményeket ismerve. Mindkét csapatnak égető szüksége van a 3 pontra, ám ismerve Mourinho rangadóhoz való hozzáállást, itt (sem) lenne meglepetés, ha egy igazi bunkerfocival jelentkezne. A londoni címvédőnél valami nem klappol, hét közben a BL-ben bántóan simán kikaptak a Roma otthonában és a bajnokságban is akadozik a játék, így nagyon oda kell most figyelni, mert könnyen szinte behozhatatlan előnyre tesznek szert a manchesteri csapatok, így elúszik a címvédés. Mindkét oldalon kulcsjátékosok hagyják ki a találkozót, a hazaiaknál Kanté és Moses továbbra sem harca fogható, még Mourinhonak továbbra is nélkülöznie kell Pogbát, Rojot, Ibrahimovicot és Carricket, de Fellaini és Lingard játéka is kérdéses. Legutóbbi 5 találkozójukból 2-t a Chelsea, 1-et a United nyert, 2 döntetlen mellett. A tavalyi szezonban kétszer is találkoztak itt a Stamfordon a csapatok és mindkettőn a londoni csapat tudott diadalmaskodni. A fogadó irodáknál a Hazardék az esélyesek, ám egy igazi háromesélyes találkozóra lehet számítani.

A rangadó árnyékában pályán a romokban heverő Everton is, akik csütörtök este az EL-ből is kipottyantak. A Goodisonban most a Watford látogat, akik kellemetlen ellenfelek, így látva az liverpooli “kékek” formáját minden esély megvan arra, hogy Marco Silva csapata elhozza a 3 pontot.

2017.11.05. vasárnap:

13:00 Tottenham – Crystal Palace (TV:Spíler TV)
15:15 Manchester City – Arsenal (TV:Spíler TV)
17:30 Chelsea – Manchester United (TV:Spíler TV)
17:30 Everton – Watford