Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Miatta futhat idejekorán zátonyra Justin Kluivert karrierje

Az Ajax Amszterdam csapata – és általában a holland klubok – még ma is élen járnak az ifjú tehetségek felfedezésében, illetve kinevelésében. Nem egy sztárjátékos került ki az utóbbi években a németalföldi fővárosi csapat kötelékéből, gondoljunk csak Luis Suárezre, Toby Alderweireld-ra, vagy Christian Eriksenre. Ugyanakkor nem törvényszerű, hogy hozzájuk hasonló pályát fut be minden távozó csodagyerek…

mino_raiola

A minden hájjal megkent Mino Raiola ajaxos ügyfeleinek pályájában egy közös van az utóbbi években: borzasztó fiatalon elhagyták az amszterdamiakat, és rendkívül hamar belebuktak az új kihívásba. Egy holland újságíró, Rypke Bakker gyűjtötte össze az olasz ügynök Ajaxtól távozó védenceit:

1. Ouasim Bouy, 18 évesen a Juventushoz (jelenleg 24 évesen a Cultural Leonesaban)

2. Ricardo Kishna, 20 évesen a Laziohoz (jelenleg 23 évesen az Ado Den Haagnál)

3. Kenny Tete, 21 évesen a Lyonhoz (jelenleg 22 évesen a padra szorult)

Ezek alapján látható, hogy Raiola finoman szólva sincs tisztában a holland élvonal színvonalával, és jóval többre értékeli játékosait, mint amennyit azok valóban érnek a futballpályán. Hozzá kell azonban tenni, hogy a Justin Kluivertet is képviselő olasz e tekintetben fejlődő tendenciát mutat: míg Buoy csupán a spanyol másodosztályban jut lehetőséghez, addig Kishna visszaküzdötte magát az Eredevisebe, Tete pedig egyelőre legalább fontos cserének mondható a Lyonnál.

A Raiolát érő támadások az utóbbi időben megsokszorozódtak a holland média részéről, hiszen a hírek szerint az ügynök által felbuzdított Kluivert fiú horribilis fizetési igényeket támasztott nevelőegyesülete felé, amely így nem hajlandó meghosszabbítani 2019-ben lejáró szerződését, tehát vélhetően idén nyáron szintén eladásra kerül majd. Vajon most megtörhet a jég, és Justin lesz az első Ajax-nevelés, aki a pocakos keresztapa közreműködésével lesz világsztár?

Írta: Wernigg Márton