Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Modric, Rakitic és Kovacic után újabb tehetség horvát középpályás szerződött topcsapathoz

A horvát utánpótlásnevelés nemes egyszerűséggel ontja magából a tehetségesebbnél tehetségesebb, a legmagasabb szintre tökéletesen előkészített labdarúgókat. Összeszedni sem egyszerű azok névsorát, akik Európa topcsapataiban meghatározó szerepet töltenek be. A névsor ezúttal tovább bővült, a Dinamo Zagreb támadó középpályása ugyanis igent mondott kérőjének.

590451970.jpg.0

A magyarral ellentétben a tehetséges horvát labdarúgó igen keresett a piacon, pedig földrajzilag alig pár kilómérettől van szó, déli szomszédunknál mégis “más” gyermekek születnek, mint idehaza! Genetika? Mentalitás? Netán maga az utánpótlásnevelő rendszer és annak felépítése? Ezen hosszasan lehetne morfondírozni, illetve pro és kontra vitatkozni, az viszont elvitathatatlan tény, hogy valamit a horvátok jól csinálnak. Valamint az is tény, hogy az elmúlt 5-10 évben a topcsapatokban kulcsemberekké érő horvátok nemes egyszerűen kelendővé és pozitív megítélésűvé tették az újonnan felbukkanó horvát tehetségeket, akikre így vadásznak Európa sztárcsapatai.

Ennek gyümölcsét aratta most le Ante Coric a Dinamo Zagreb 21 esztendős támadó középpályása, aki rábólintott az AS Roma hívószavára. A két klub 6 millió eurós vételárban egyezett ki, a felek pedig 2022-ig szóló szerződést írtak alá. Coric a horvát nemzeti csapatban háromszor szerepelt eddig, a vb-re azonban nem viszi a kapitány. Fiatal kora ellenére 143 alkalommal lépett pályára a Dinamo Zagreb szerelésében, ezeken a meccseken 23 gólt és 24 gólpasszt jegyzett. Korábban a Red Bull Salzburg akadémiáján nevelkedett.

Horvátország büszkeségei

Danijel Subasic (Monaco), Dejan Lovren (Liverpool), Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Real Madrid), Marcelo Brozovic (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Ivan Perisic (Inter), Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (AC Milan), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke).