Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern és a Dortmund is vinné a Milan védőjét – sajtóhír

Olaszországi sajtóhírek szerint német belharc alakulhat ki a nyári transzferidőszakban, hiszen a Bayern München és a Borussia Dortmund is ugyanazt a játékost nézte ki magának.

ricardo-rodriguez

Egy év után vissza a Bundesligába? (kép: milanweb.org)

A Calciomercato friss információi szerint Németország két legjelentősebb klubja az AC Milan hátvédjére, a svájci válogatott Ricardo Rodriguezre pályázik. A bajorok a szinte biztos távozó Juan Bernat helyére és Alaba vetélytársának szerződtetnék a bal-bekket, míg a Ruhr-vidéki csapat, az új tréner, Lucian Favre kérésére igazolná le Rodriguezt.

A Milan vezetőedzője, Gennaro Gattuso szerint pótolhatatlan a játékos a számára, viszont a Rossoneri jelenlegi helyzete miatt akár több játékos is távozhat. A csapat ugyanis tavaly nyáron megsértette a pénzügyi fair-play szabályait, így hiába kerültek főtáblára az Európa-ligában, elképzelhető, hogy kizárják a csapatot. Ez viszont még a jövő zenéje, ami az UEFA kezében van.

A 25 esztendős játékos számára egyébiránt nem lenne ismeretlen terep a Bundesliga, hiszen 2012-től egészen 2017-ig öt és fél szezont lehúzott a Wolfsburgnál, ahol 184 tétmeccsen 22 gólt és 28 gólpasszt jegyzett. Rodriguez piaci értékét a transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja, szerződése 2021. júniusáig köti őt milánói klubjához.