Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Oroszország Egyiptomot is simán elintézte – videóval

Az “A” csoportban megkezdődött a második forduló, ahol a csoportelső Oroszország Egyiptomot “fogadta”. Hector Cuper mester immáron Mo Salahval a kezdőben rohamozta a hazai oroszokat, azonban ez is kevésnek bizonyult. Ugyanis a házigazdák gyengébb első félidő után megmutatták, hogy ez kedd este is megy nekik és 3-ig meg sem álltak. 

Salah

Az első játékrészt a hazai oroszok irányították, ám tagadhatatlan, hogy Egyiptom játékán meglátszott az, hogy Salah újra játszhat. Talán túlságosan is, ugyanis a társak szinte mindent tőle vártak és a mezőnyben a teljes tanácstalanság ütötte fel a fejét.  Ennek ellenére mindenkét oldalon voltak kisebb gólszerzési a lehetőségek, ám a pontatlanság itt is ott is uralkodott. A legnagyobb helyzet sem éppen egy végletekig kijátszott támadás után alakult az egyiptomi oldalon, hanem épp a PL gólkirály Salah eresztett egy távoli lövést de, az épphogy csak elkerülte Akinfeev kapuját. Ennek is köszönhetően gól nélküli döntetlennel vonulhattak a felek a pihenőre.

cheryshev

A második játékrészben aztán az oroszok megtörték a csendet, méghozzá mindjárt két perccel a második félidőt jelző kezdősíp után. Bár ehhez nagyon kellett Fathy is, aki egy lövésbe ért bele szerencsétlenül, a játékszer pedig róla saját kapujában kötött ki. Ennek köszönhetően megvolt az oly fontos orosz, hazai előny. Salahnak ismét volt lehetősége egalizálni, ám nem tudott élni vele. Nem úgy mint Cheryshev, aki ismét lecsapott. Az 59. percben a támadó megszerezte a tornán a 3. gólját, a mai napon pedig csapata második találatát egy parádésan végigvitt támadás után. És amíg “kóvályogtak” az egyiptomiak az újabb bekapott gól után, máris érkezett a következő, ugyanis Cheryshev gólja után 3 perccel ismét felrobbant a stadion. Ezúttal azonban Dyzuba révén, aki szintén megsüvegelendő gólt szerzett, ezzel lezárva a mérkőzés érdemi kérdéseit. A folytatásban az orosz csapat már csak a lefújást jelentő hármassípszót várta, még Egyiptom hajtott a becsületgólért.  Ami össze is jött nekik, ugyanis Salah büntetőből eredményes tudott lenni a 73. percben. Bár ez már csak szépségtapasznak volt elég. Ezzel a vereséggel Egyiptom búcsúzott, még a hazai orosz csapat már készülhet a legjobb 16-ra.

2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság, Oroszország
Oroszország – Egyiptom 3-0 (0-0)

Helyszín: Kresztovszkij Stadion (Szentpétervár) Vezette: Caceres E. (Par)
Gólszerzők:
Fathy (o.g. 47.), Cheryshev (59.), Dzyuba (62.)  ill. Salah (b.u. 73.)
Sárga: lapok:
Smolov (84.) ill. Trezeguet (57.)
Kiállítás: – ill. –

Oroszország: Akinfeev – Zhirkov (Kudryashov 86.), Igashevich, Kutepov, Fernandes – Gazinskiy, Zobnin – Cherysev (Kuzyayev 74.), Golovin, Samedov – Dzyuba (Smolov 79.) Vezetőedző:  Cherchesov S.

Egyiptom: El Shenawy – Fathy, Gabr, Hegazy, Abdel-Shafi – Hamed, Elneny (Warda 64.)- Salah, Said, Trezeguet (Sobhi 68.) – Mohsen (Kahraba 82.) Vezetőedző: H. Cuper

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

VBBBB1

Minden, amit a világbajnokságról, annak jelenéről és múltjáról tudni érdemes. Csoport és csapatbemutató cikksorozat, visszatekintő, avagy minden torna története és érdekességei, legek, statisztikák, egyedi és érdekes témák. A világbajnoki kisokos széleskörű információs tárháza a 2018-as oroszországi tornának. 

VB 2018: 32 VÁLOGATOTT, 736 JÁTÉKOS! – ÍME AZ ÖSSZES UTAZÓ KERET

TELJES MENETREND – INFOGRAFIKA

2

A-CSOPORT
B-CSOPORT
C-CSOPORT
D-CSOPORT
E-CSOPORT
F-CSOPORT
G-CSOPORT
H-CSOPORT

3

URUGUAY
PORTUGÁLIA
SPANYOLORSZÁG
FRANCIAORSZÁG
ARGENTÍNA

HORVÁTORSZÁG
BRAZÍLIA
NÉMETORSZÁG
BELGIUM
ANGLIA

5

Helyszínek: Szamara, Rosztov és Novgorod – I. rész
Helyszínek: Szaranszk, Yekatyerinburg és Kalingrád – II. rész
Helyszínek: Volgograd, Karany és Szocsi – III. rész
Helyszínek: Moszkva és Szentpétervár – IV. rész

4

Rendező ország bemutatása
Lemaradó játékosok álomcsapata
Eddigi győztese, legek- és érdekességek
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – I. rész
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – II. rész
Első vb-s sztárfocisták
Sztárok, akiknek ez lehet az utolsó
Ez történt Brazíliában 2014-ben
A világbajnokságok eddigi gólkirályai
Nemzetek, akiknek csak vesztes döntője van
Az eddigi tornák aranylabdásai

111

A FociClub.hu vb-visszatekintő című rovatában az eddigi 20 torna történetével, érdekességeivel és győzteseivel ismerkedhettek meg. Minden egyes évszám alatt ott egy “kisokos”, avagy tudj meg mindent a sportág legrangosabb eseményéről. Az évszámok kattinthatóak, a nyitómeccsig minden nap bemutatunk egy újabb és újabb tornát. Kellemes kalandozást térben és időben.

1930 | 1934 | 1938
1950 | 1954 | 
1958
1962 | 1966 | 1970
1974 | 
1978 | 1982
1986 1990 | 1994
1998 2002 | 2006
2010 | 2014