Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: értékeltek a szakvezetők

Realitás és a sok munka gyümölcse. Mind Oscar Tabarez, mind Didier Deschamps kiemelte, nehéz összecsapás volt a pénteki negyeddöntő.

Egy remek fejessel és egy potyagóllal kapott ki, s búcsúzott Uruguay válogatottja Franciaországgal szemben, ennek ellenére Oscar Tabarez nem dramatizálta túl a kiesést, mint mondta, a Copa Americán lehet még szép eredményt elérni. „Hatalmas erőfeszítéseket tettünk az első húsz percben, hogy kihasználjuk a franciák hibáit, aztán jött a gól. Ez egy olyan részlete volt a találkozónak, amely hatással bírt a továbbiakra. A szünetben megbeszéltük, mit kell tennünk a második negyvenöt percben, de mégsem tudtuk megvalósítani ezeket a dolgokat. Mindent beleadtunk, de a franciák jól kézben tartották a meccset, jobban is játszottak, mint mi – beszélt érzéseiről Tabarez a sajtótájékoztatón. – Az álmunk ugyan most véget ért, de tény, hogy a világbajnokság vége nem jelenti azt, hogy a Copa Americán nem alkothatunk nagyot. Új álmaink vannak, amelyekt igyekszünk megvalósítani.”

Amit a búcsúval kapcsolatban kiemelt a szakember, az az, hogy nem kell drámaian felfogni a mostani kiesést, hiszen a futballelit nagy része korábban elvérzett. „Szomorúak vagyunk, de tovább kell lépnünk. Láthattuk, az elit számos válogatottja sokkal korábban elhagyta ezt a versenyt, mint mi. Nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, ez most a valóság.” Kérdésre válaszolva, kijelentette, nem az ő tiszte dönteni arról, ki legyen az esetleges új kapitány, neki még élő szerződése van az uruguayi szövetséggel.

Érthetően boldogan értékelt a lefújás után Didier Deschamps. A francia kapitány nemcsak dicsérte övéit, de kiemelte, hogy szintet lépett az együttese. „A büszkeség és az öröm most nagy az öltözőben. Argentína ellen valami nagy dolgot vittünk véghez, most pedig újabb szintet léptünk. Még mindig tapasztalatlan az együttes, ez megmutatkozott időnként, de annyira együtt van a társaság. A világbajnokság legjobb négy együttese között vagyunk, büszke vagyok mindegyik játékosomra. Argentína legyőzése után nem volt könnyű földön tartani a játékosokat. Büszke vagyok, hogy franciának születtem, mindenesetre most már nem lesz sikertelen a világbajnokság, most várjuk, ki lesz az ellenfelünk. Nincs baj szerencsére, sem sérülés, sem pedig eltiltás nem nehezíti az elődöntő előtt a munkát, és Matuidi is visszatérhet a következő találkozóra.”