Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Modric az, aki a hátán vitte a csapatot”

Most, hogy véget ért Cristiano Ronaldo sokak számára visszatetsző, unszimpatikus „rémuralma” a Real Madrid öltözőjében, az egykori csapattársak már sokkal bátrabban, szabadabban nyilatkozhatnak a világlátásukat illetően.

Dani Carvajal szó szerint érezhetően megkönnyebbülten nyilatkozott legutóbbi, a Bein Sports-nak adott interjújában. A spanyol válogatott jobbhátvéd a saját nevelésű játékosa a Real Madridnak, így természetesen régóta a klub kötelékébe tartozik, és nála jobban csak nagyon kevesen látják át a helyzetet. És bizony Carvajal szavai csak megerősítik a korábbi tézist, miszerint Cristiano Ronaldo góljai csak a jéghegy csúcsát képezték az elmúlt öt év négy Bajnokok Ligája-győzelmében, lévén a csapat játékának volt mégy egy legalább olyan fontos tagja.

„Az Aranylabda esélyes jelöltjei Ronaldo, Messi és Modric. Az első kettő egy másik szintet képvisel bárki mástól, de Modric is fantasztikus szezonon van túl. A csapat motorja ő, aki minden labdára rámegy, egymaga vitte a hátán a csapatot, Bármelyik pozícióban játszik, ha védekezik, ha támad, ha kezdeményez, magabiztosan időzít… Nehéz lesz elismerni a sikerét, mert a labdarúgásban a legfontosabb a gólszerzés.”

– latolgatta Carvajal az idei Aranylabda-esélyeket.

A horvát válogatottal végül ezüstérmet nyerő Luka Modric az oroszországi tornán megkapta a világbajnokság Aranylabdáját, kérdés, hogy ez elég lesz-e a France Football elismeréséhez?