Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kitálalt a DAC távozó horvát csapatkapitánya

Kitálalt a szlovák Denník Šport szlovák napilapnak távozása körülményeiről és okairól a dunaszerdahelyi DAC horvát középpályása Marin Ljubičič.

A pénteken megjelenő Denník Šport szlovák sportnapilapnak kitálalt távozása körülményeiről a dunaszerdahelyi DAC horvát csapatkapitánya Marin Ljubičič, aki élesen bírálta a csapat új edzőjét Peter Hyballát.

“Távozok, mert nem vagyok elég jó a DAC-nak. Ezt mondta nekem az edző és a klub vezetése. Ezt írják meg, mert ez az egyetlen igazság a távozásomról” – kezdte a Športnak adott interjúját a DAC egykori csapatkapitánya.

“Három és fél év, majdnem négy szezon után távozok. Nem értem a döntést, de ilyen a foci, az üzlet. Az edző már nem akarta, hogy a DAC játékosa legyek, csak ez az egy dolog fontos. Más filozófiája van, gyors és modern focit akar játszani, amibe én nem illek bele.”

A kialakult helyzet a középpályást is meglepte – “Szomorú vagyok és nagyon sajnálom, mert nem így akartam befejezni itt. Úgy gondolom sokat tettem a klubért. Kétszer ott voltam a szezon álomcsapatában, a csapat pedig egyre jobb volt. Még többet akartam hozzátenni, úgy éreztem képesek leszünk fejlődni. Az új idényben a bajnoki címet is elérhettük volna. Az élet viszont másként döntött, a DAC-cal én ezt már nem élem meg.”

Dunaszerdahelyen a küzdeni akarását és a hatalmas szívét szerették igazán – “Ne beszéljünk a szívről. Azért jöttem ide, hogy játsszak és megmutassam mire vagyok képes. Jó csapatkapitány, a pályán és azon kívül is vezető igyekeztem lenni. Harcoltam, igyekeztem és ezért vagyok most még szomorúbb.”

Marin Ljubičić kálváriája az új edző, Peter Hyballa érkezésével kezdődött. “Az új edzőt nem értem. Nagyon fiatal és eszetlen. De ez a klub dolga. Sajnos az öltözőben nem jó most a hangulat, több játékos sem boldog – folytatta a futballista, aki ki is fejtette mire gondol. – Az edző nem kommunikál a játékosokkal, magába zárkózik. Ez nem jó, többet kéne velük foglalkoznia. Két-három hónapja remek volt a hangulat, közösen éltünk és dolgoztunk. Most, mikor legutóbb eljöttem az öltözőből, már minden más volt…”

A jó bajnoki szereplést az előző edző, Marco Rossi számlájára írja – “Ő nagyon sokat dolgozott itt. A csapatban minőségi játékosok vannak minden poszton. Ezért jönnek az eredmények is.”

Ljubičić egy hete egy edzésen beleszállt Tomáš Huk arcába, aki végül 10 öltést kapott a kórházban – “Nem ezért távozom. Egy normális párharc volt, és az edzésen is benne van, hogy valaki megsérül. Bánt ami történt, de nem volt szándékos. Ha minden rendben lett volna köztem és az edző között egy büntetéssel megoldódott volna az ügy, én pedig maradtam volna a klubnál. Azért távozok, mert nem vagyok elég minőségi játékos a DAC-nak. Ezek az edző szavai.”

A 100 meccsen nyolc gólt szerző játékos egyelőre nem tudja hol folytatja. Nem zárja ki a szlovákiai folytatást sem – “Szabad játékos vagyok, a klubok pedig ismerik a telefonszámom. Remélem, hogy nem kell sokat várnom. Szeretnék még köszönetet mondani a DAC szurkolóinak, akik minden meccsen a 12. játékosunk voltak. Szintén köszönök mindent a tulajdonosnak, Világi Oszkárnak. Dunaszerdahely kapcsán vannak negatív emlékeim is, de ezekről nem akarok beszélni. A klubnak szurkolok és remélem, hogy jól megy majd nekik” – zárta a beszélgetést a szomorú Marin Ljubičić.

(A pénteki Denník Šport nyomán fordította Elek Zoltán, az eredeti szlovák nyelvű cikk szerzője Mirsolav Antol)