Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juve: „Nedved is nehezen lendült bele”

Cristiano Ronaldo továbbra sem törte meg a jeget, és egyelőre nem talált be tétmeccsen a Juventus mezében. Az ellenfelek eddig örülhettek, ám nehéz elképzelni, hogy túl sokáig tartson az ötszörös aranylabdás gólínsége.

Manapság a negyedik ligás Lecco vezetőedzője Alessio Tacchniardi. A korábbi válogatott középpályás 1994 és 2005 között tizenegy szezont húzott le a Juventus-ban, így olyan nagyságok társa lehetett a sikerek közepette, mint Alessandro Del Piero vagy Pavel Nedved. A jelek szerint utóbbi, aki a „Zebrák” eddigi utolsó aranylabdása még 2003-ból, olyannyira nagy benyomással volt Tacchinardira, hogy még a mai viszonyokat is hozzá méri. Tacchinardi szerint a Real Madridtól szerződtetett Cristiano Ronaldo hasonló helyzetben van, mint a nagy cseh előd.

Nedved 2001-ben igazolt a Laziotól a Juvehez, és ugyan nehézkesen indult pályafutása a Delle Alpiban, végül a klub történetének egyik legjobb játékosa lett. És mint említettük, egyelőre még „CR7” is keresi az útját.

„Ő egy igazi bajnok, és nem kérdőjelezheti meg senki a tudását. Nem szabad idegesnek lennie. A fociban sok fontos dolog van, és ha fizikailag nem vagy a csúcson, akkor nagyon kell küzdened. Ő még egy másik játékot játszott Spanyolországban a Real Madriddal. Emlékszem, hogy Nedved sokat küzdött az első három hónapban a Juventus-ban, majd két évvel később Aranylabdát nyert.”

– elemezte Ronaldo torinói kezdését Tacchinardi.