Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A vb-ről való visszalépés gondolata is megfordult a fejemben…”

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonkét fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

A 2012-es magyar rendezésű világbajnokság hallatán próbálta ki a játékot Biró László, aki azóta sok szép eredményt tud felmutatni, legutóbb az idei FOB-on (Footgolf Országos Bajnokság) a legjobb volt a 45 éven felüliek között és nyerte a téli bajnokság első fordulóját is.

“A feleségem járt utána, hogyan lehet megismerkedni ezzel a sporttal. Elmentem egy versenyre, de akkor még nem gondoltam, hogy valaha én is világbajnokságra utazhatok. De már éreztem, hogy ez az a játék, ami nekem való – mondta Biró a kezdetekről, aki a 2016-os argentin vb után már a második világbajnokságára készül.

“Idén januárban nagyon jó formába kerültem, azóta folyamatosan a világbajnokság jár a fejemben. Az idei külföldi versenyeimet is azért minimalizáltam, mert Marokkóra koncentráltam. Komoly terveim voltak, úgy éreztem, ha jó formában tudok játszani, akkor akár dobogó közelbe is kerülhetek. Nyár végéig minden rendben is volt, augusztus közepétől viszont felerősödtek az egészségügyi problémáim és azóta alig-alig tudtam edzeni. Versenyekre még többnyire el tudtam menni, de az már kevés ahhoz, hogy a jó formám megmaradjon – avatott be a problémákba Biró, akinek javára többen is lemondtak, így a szövetségenként járó két szenior hely egyikén ő indulhat – A ranglistán előrébb végzett 45 évnél idősebb játékostársaim, Podusil György, Karakas Attila és Zsuppán Péter lehetőséget adtak, hogy én válasszak, ezúton is köszönöm nekik.”

Biró László (balra) győzelemmel kezdte a téli bajnokságot

Elmondása szerint jelenleg is küzd az egészségügyi problémáival, emiatt nagyon lehangolt állapotban kezdte el a novemberben indult téli bajnokságot – “Gyengének éreztem magam, mintha kezdtek volna leépülni az izmaim. Kezdtem megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy esetleg fel kell adjam ezt a vb-t. Ezek után rendkívül meglepett, hogy milyen jól ment a játék. A győzelem egy kicsit talán segíti visszaterelni a gondolataimat Marokkóra.”

A világbajnokság esélyeit latolgatva Steve Crane-t verhetetlennek tartja az eredményeit látva, a dobogóra azonban szerinte sokan odaérhetnek – “Ha valamelyik magyar játékos jó formában tudja végigjátszani a versenyt és fejben is bírja, akkor akár az érem is meglehet. Számomra az lenne a jó, ha jól lenyírt fű lenne, mert nekem azok a pályák fekszenek, ahol jól gurul a labda. Láttam már korábban a pályát, ezért azt gondolom az idei világbajnokságot nem a nagy lövők fogják nyerni. Így viszont mindenkinek ugyanannyi esélye lesz.”

Út Marokkóba cikksorozatunk további részei

1. rész: Ujvári Izabella
2. rész: Dreilinger Andrea
3. rész: Albert László
4. rész: Bacskai Bence
5. rész: Balázsi Csaba