Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia-kupa: favoritok győzelmével zárult a harmadik játéknap – videóval

A 17. alkalommal megrendezésre kerülő Ázsia-kupa harmadik, hétfői játéknapján két, a végső győzelemre is esélyes válogatott is szerepelt, azaz bemutatkozott Dél-Korea, valamint Irán, de a Marcello Lippi által irányított kínai nemzeti csapat is megkezdte a tornát, szintén győzelemmel, mint a fentebb említett esélyesek.

Dél-Korea válogatottja is győzelemmel kezdte a tornát a favoritok közül (forrás: twitter.com/afcasiancup)

Kína, Dél-Korea, valamint Irán is megkezdte szereplését a 17. Ázsia-kupán, s utóbbi kettő a végső győzelemre is eséllyel száll harcba.

A nap első meccsén a C-csoport nyitányán Kína ellenfele Kirgizisztán volt, és az olaszokkal 2006-ban világbajnoki címet szerző Marcello Lippi által vezényelt kínaiak voltak a favoritok, akik egy góllal felül is tudták múlni első vetélytársukat. Igaz, nagy meglepetésre az első félidő hajrában még a kirgizek kerültek előnybe, azonban a fordulást követően az eredmény is fordult. Az egalizálás némi segítséggel jött össze egy öngól révén az 50. percben, majd a 78. minutumban az a Yu Dabao állította be a Kína számára győzelmet jelentő 2-1-es végeredményt, akit kényszerű csere miatt küldött Lippi a pályára a 24. percben. Így tehát végül nem született meglepetés, hiába érett az a mérkőzés szünete előtt.

Ázsia-kupa, 1. forduló • C-csoport
Kína – Kirgizisztán • 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Matjas (50. – öngól), Yu Dabao (78.), ill. Israilov (42.)


A kvartett másik, egyben a nap második meccsén a végső győzelemre is esélyesként pályázó Dél-Korea válogatottjának ellenfele Fülöp-szigetek nemzeti csapata volt.

A koreaiak ugyan végig fölényben játszottak, de a filippínók is eljutottak ellenfelük kapujáig, ám egy darabig egyik válogatott sem járt sikerrel. Az áttörés a 67. percben jött meg, amikor Hwang Eui-Jo egyben a végeredményt is beállította találatával. A vártnál nehezebben, de így is győzött Dél-Korea, amely sikerrel vette ezzel az első akadályt a kontinensviadalon.

Dél-Korea – Fülöp-szigetek • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Hwang Eui-Jo (67.), ill.

A C-csoport állása az 1. fordulót követően


A nap zárómérkőzésén a D-csoport nyitányán a szintén nagy esélyes Irán is bemutatkozott, méghozzá Jemen ellen.

A jemeniek olyannyira nem tudtak meglepetést okozni, hogy kaput találó lövésig sem jutottak, ellenben az irániak 19 próbálkozásából 9 ment kapura, és közel féltucat gólt is szerzett a nemrég a világbajnokságot is megjárt válogatott. Irán már a 12. percben megkezdte a gólgyártást Taremi révén (1-0), majd a 23. minutumban Al Sowadi öngóljával növekedett az előny (2-0)! Két perccel később pedig jött az újabb gól, melyet az ezzel duplázó Taremi szerzett, egyben az első félidő utolsó találataként (3-0)! A fordulást követően sem álltak le az irániak, és a kétgólos Taremi az 53. percben Azmoun számára adott gólpasszt (4-0), majd Ghoddos állította be a végeredményt a 78. percben, így Irán közel féltucat gólt szerezve nullázta le első ellenfelét a tornán (5-0)!

Ázsia-kupa, 1. forduló • D-csoport
Irán – Jemen • 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Taremi (12., 25.), Al Sowadi (23. – öngól), Azmoun (53.), Ghoddos (78.), ill.

A D-csoport jelenlegi állása