Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia-kupa: kiesett a címvédő, és a legutóbbi ezüstérmes is! – videóval

Nagy meglepetéseket hozott az Egyesült Arab Emírségekben zajló 17. Ázsia-kupa utolsó két negyeddöntőjébe. A nap első meccsén a jobban, és fölényben játszó Dél-Korea, a legutóbbi ezüstérmes maradt alul Katarral szemben egy góllal, míg az utolsó negyeddöntőbeli meccsen is egy gól döntött, és kiesett a címvédő Ausztrália is, melyet a házigazda válogatottja győzött le!

Katari örömmámor a legutóbbi ezustezüst Dél-Korea kiejtese alkalmával! (forrás: twitter.com/afcasiancup)

Az Egyesült Arab Emírségekben zajló 17. Ázsia-kupán lejátszották ma az utolsó két negyeddöntőt is. Előbb a Dél-Korea – Katar meccset rendezték meg, melyen a koreaiak voltak a találkozó esélyesei, akik legutóbb Ausztrália ellen döntőztek, a fináléban viszont alulmaradtak.

A meccsen végig jobban játszott Dél-Korea válogatottja, mint a katariak, ám hiába volt a végső győzelemre is esélyesnek vélt nemzeti csapatnak mezőnyfölénye, és sok nagy helyzete, a hajrára fordulva Katar szerzett vezetést! A 78. perc legvégén Hatim távoli lövése akadt be a bal alsóba, tökéletesen helyezve a kapufa mellé (0-1)! Egy perccel később viszont azonnal válaszolt egy szép támadás végén Dél-Korea, amikor Hwang Eui-Jo talált be, de les miatt nem adták meg a találatát, és a játékvezető megerősítette döntését a videóbíró igénybevétele után is. A lefújásig ezt követően pedig már nem született újabb gól, így tehát hiába játszott nagy fölényben mezőnyben, és sok nagy lehetőséget kidolgozva Dél-Korea, óriási meglepetésre kiesett a legutóbbi ezüstérmes, és Katar jutott az elődöntőbe!

Ázsia-kupa, negyeddöntő
Dél-Korea – Katar • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Hatim (78.)


A házigazda Egyesült Arab Emírségek válogatottja a címvédő Ausztraliát kiejtve jutott az elődöntőbe! (forrás: twitter.com/afcasiancup)

A nap második meccsén, egyben az utolsó negyeddöntőben a házigazda Egyesült Arab Emírségek ellenfele a címvédő Ausztrália volt. A találkozó esélyese papíron az ausztrál válogatott volt, de nem abszolút esélytelenként léptek pályára a hazaiak.

A találkozó első félidejében már óriási mezőnyfölényt alakították ki maguknak az ausztrálok, akik ráadásul 10 lövéssel is próbálkoztak a szünetig, de ezek közül csak 1 ment kapura, ahogyan hazai részről is, de a házigazda válogatottja feleannyi lövésig jutott az első játékrészben, mint ellenfelük. Gólt viszont egyik nemzeti csapat sem szerzett a szünetig.

A fordulást követően még elképesztőbb fölényben futballozotak az ausztrálok, de hiába próbálkoztak 11 lövéssel, ezek közül csak egy ment kapura, és az sem lett gól! Viszont a túloldalon a második félidőben csupán 1 lövésig jutó Egyesült Arab Emírségek számára annyi is elég volt a gólszerzéshez, és egyben a továbbjutáshoz! A hazaiak a 69. percben Ali Ahmed Mabkhout talált be, így előnybe kerültek a hazaiak, méghozzá egy nagy védelmi hibát követően, ugyanis Degenek a kapusnak, Ryannek szánt passza rövid lett, az ellenfél játékosa pedig lecsapott a labdára (1-0)! Ugyanakkor a hazaiak gólja előtt 4. perccel Leckie talált be a túloldalon, de azt videózás után sem adták meg les miatt, míg ellenfelük találatában nem vélték felfedezni szabálytalanságot! A végjáték igencsak hosszúra nyúlt egy sérülés miatt, összegében így plusz 10 percnyire nyúlt a hosszabbítás, de a 100. perchez érve is az összességében alárendelt szerepet játszó Egyesült Arab Emírségek válogatottja bejutott az elődöntőbe annak az egy jó lövésének köszönhetően, amelyhez tehát kellett az ausztrálok hibája is! Ezzel együtt teljes lett a torna elődöntős mezőnye, megvan a legjobb 4 válogatott, amely egy lépéssel közelebb került a végső győzelemhez!

Egyesült Arab Emírségek – Ausztrália • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Ali Ahmed Mabkhout (69.), ill.


Az elődöntők párosításai

Január 28., hétfő
15:00 • Irán – Japán

Január 29., kedd
15:00 • Katar – Egyesült Arab Emírségek