Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: egy órán át bírta a Hertha a Bayern nyomását – eredmények

A több sebből vérző Hertha BSC csapata a tisztes helytállásnál többet aligha várhatott a Bayern München elleni szombat délutáni összecsapástól a német bajnokság (Bundesliga) 23. fordulójában, de a maximalista magyar szakember csapata nem adta könnyen a bőrét a bajoroknak sem…

A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya gyakorlatilag egy kezdőcsapatra való játékost volt kénytelen nélkülözni, köztük a rutinos Ibicevic mellett a védelemből Plattenhardt és Torunarigha esett ki, így a fővárosiak mérsékelt esélyekkel várhatták a Bayern München elleni fellépést.

Dárdai Pál csapata 60 percen keresztül tökéletesen tartotta magát, akkor viszont James Rodriguez beadásából Javi Martinez befejelte a találkozó egyetlen találatát, amely rendkívül fontos három pontot ért a bajorok számára, hiszen újabb sikerével a müncheni gárda a Bundesliga élén pontszámban utolérte az elmúlt hetekben többször is botló Borussia Dortmundot, amely vasárnap majd a Bayer Leverkusent fogadja.

A Hertha a nehéz helyzetben elszenvedett minimális vereséggel a 11. helyre csúszott vissza, de még mindig nem ledolgozhatatlan a hátrányuk az európai kupaindulást jelentő helyekhez képest, így a hiányzók visszatérése esetén még joggal remélhetünk egy egészséges hajrát Dárdai fiaitól.

Bayern München – Hertha BSC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Martinez (62.) ill.
Kiállítva:ill. Rekik (84.)

További eredmények

Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. Gerhardt (38.), Mehmedi (68., 83.)

Freiburg – Augsburg 5-1 (3-0)
Gólszerzők: Petersen (9., 43.), Grifo (30.), Waldschmidt (64.), Niederlechner (85.) ill. R. Khedira (52.)
Kiállítva:ill. Oxford (90+2.)

Mainz – Schalke 04 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Onisiwo (18., 84.), Mateta (73.) ill.

A Bundesliga aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye