Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! – Új igazolást jelentett be az FC DAC 1904

Bejelentette hatodik nyári igazolását a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) futballozó FC DAC 1904 klubvezetése. Az erősítés ezúttal a középpályára érkezik. 

Lubomir Satka és Tomas Huk távozása érzékenyen érintette a DAC védelmét. Pótlásuk pedig megoldottnak egyelőre nem nevezhető, ugyanis hiába igazolt a klub belső védő posztra, a csapat hátsó szekciója egyelőre jobban hasonlít egy átjátszható, mint egy stabil betonfalra. Ezt mi szem bizonyítja jobban, mint a legutóbbi 4 tétmeccsen kapott 8 gól, az Európa-liga búcsú és a bajnoki veretlenség elvesztése.

Ennek ellenére a klubvezetés a középpályára igazolt Andrej Fabry személyében. A 22 esztendős irányító az FC Nitra színeiben korábban 94 tétmeccsen 16 gólt és 7 gólpasszt jegyzett, mielőtt fél éve a cseh Jablonec csapatához szerződött 480 ezer euró ellenében. A váltás azonban nem jött be, Fabry ugyanis mindössze 2 mérkőzésen kapott lehetőséget a tavasz folyamán, most pedig klubja egy évre kölcsönadta. A DAC vásárlási opcióval rendelkezik a korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó felette.

„A Nyitráról Jablonecbe való átigazolását követően egy nehéz félév áll Andrej mögött. Biztosak vagyunk abban, hogy ez egy jó lépés a pályafutásában. A kreativitása és a támadóharmadban jegyzett produktivitása nagyban beleillik domináns játékstílusunkba, és Andrej érkezése további alternatívát kínál néhány kulcsposztra a csapaton belül.” – jelentette ki A DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

A legfontosabb kérdésre azonban nem tudjuk a választ, pedig minden bizonnyal a szurkolók is nagyon kíváncsiak. Ez így szól – Vajon lesz-e még érkező a védelembe?