Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: negyedosztályú csapat az elődöntőben, a Bayern is továbbment – videóval

A Német Kupa negyeddöntős körének keddi játéknapján az élvonalbeli Fortuna Düsseldorf tizenegyespárbaj után búcsúzott a negyedosztályú Saarbrücken ellen, míg a Bayern München egygólos győzelmet aratott a Schalke 04 otthonában.

Fotó: Lars Baron / Bongarts / Getty Images

Az alacsonyabb vonalban szereplő Saarbrücken fél óra elteltével szerzett vezetést a Düsseldorf ellen, ráadásul sokáig úgy tűnt, hogy ez lesz a találkozó egyetlen találata. A 90. percben azonban a vendégek egyenlíteni tudtak – előtte büntetőt rontottak –, így következhetett a hosszabbítás. A kétszer tizenöt perc során nem esett gól, tehát a tizenegyesek döntöttek, amelyből már-már tündérmesébe illően a hazaiak jöttek ki jobban.

Saarbrücken – Fortuna Düsseldorf 1–1 (büntetőkkel 7–6).
Gólszerzők: Janicke, ill. Jörgensen.

A címvédő bajorok az elmúlt hetek formái alapján egyértelmű esélyesként utaztak Gelsenkirchen városába, aztán a találkozón az utolsó pillanatig nyitott volt a továbbjutás kérdése. A müncheniek Joshua Kimmich találatával jutottak vezetéshez a 40. percben, méghozzá egy szögletet követő kipattanót követően. A hazaiak a második játékrészben nem éltek a kontralehetőségekkel, ahogyan a Bayern sem szerzett már több gólt, így Hansi Flick alakulata szerény eredménnyel ugyan, de ott van legjobb négy között.

Schalke 04 – FC Bayern München 0–1 (félidőben 0–1).
Gólszerző: Kimmich.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további programja:

Szerda
18:30 Bayer Leverkusen – Union Berlin (Sport 1)
20:45 Eintracht Frankfurt – Werder Bremen (Sport 2)