Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Marquinhos bevallotta, Neymar előre eltervezte, hogy ki fogja gúnyolni Haalandot

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a PSG kigúnyolta ellenfelének fiatal csatárát, Erlin Haalandot, amit sokan nem néztek jó szemmel. Most Marquinhos beszélt arról, hogy az egészet előre eltervezték, Neymar vezetésével.

Még a futball felfüggesztése előtt a PSG hazai pályán 2-0-ra győzte le a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és ezzel továbbjutott a legjobb nyolc közé. A mérkőzésen a gólja után Neymar, majd az egész csapat a németek fiatal csatárán, Erling Braut Haalandon gúnyolódott, aki az odavágón kettőt is lőtt a francia csapatnak.

A jelenetsor sokakban ellenérzést váltott ki, és egyáltalán nem tartották sem helyesnek, sem jópofának. Most a PSG csapatkapitánya, Marquinhos egy videointerjúban visszatért az esetre. Elmondása szerint bosszantotta őket a norvég támadó közösségi médiában megjelent túlzottan magabiztos posztja és a dortmundiak gúnyolódása az első meccsen, és azt is elárulta, hogy az egész ötlet Neymartól indult.

Sok minden történt az első mérkőzésen. A dortmundi játékosok kiabáltak velünk az öltözőfolyosón, beszólogattak. Mivel elkövettünk néhány hibát a meccsen, akárcsak korábban a Barcelona ellen, ezért kihasználták a lehetőséget. Neymar előre szólt nekünk, hogy gúnyolódni fog Haalandon. Imádja az ilyesmit. Ő nem egy átlagos focista, hanem inkább az a bevállalós fajta, aki nem hagyja szó nélkül a provokációt. Megmondta nekem, hogy ezt fogja csinálni, és hiába kértem a góljánál, hogy várja meg a meccs végét, nem engedte, hogy megállítsam.”

Egyedül Edinson Cavani maradt ki a gúnyolódásból, aki Neymar gólöröménél is felállította a brazilt, majd a mérkőzés után nem állt be a többiekhez, hanem azonnal az öltözőbe vonult.