Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Kihagyja a tornát a lengyelek támadója!

Nem épült fel a szezon végén összeszedett sérüléséből, így nem segítheti a lengyel válogatottat az Európa-bajnokságon Arkadiusz Milik. A 27 esztendős támadónak a bal térde miatt kell kihagynia a kontinenstornát.

(Photo by ADAM NURKIEWICZ/Getty Images)

Térdsérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a pénteken kezdődő Európa-bajnokságot Arkadiusz Milik. A Marseillenél kölcsönben futballozó támadó bal térde a Metz elleni bajnokin sérült meg. A 27 esztendős futballista sérülése nem komoly, ám továbbra is fájdalmakkal küszködik. Hiába tett meg érte mindent az orvosi stáb, a teljes felépülés még nagyjából két hetet venne igénybe, így Paulo Sousa nem számolhat a csatárral. Pedig Milik igen jó tavaszt futott, hiszen a Marseille mezében 16 találkozón 10 gólt és 1 gólpasszt hozott össze. Nem ő az egyetlen ezen a poszton, aki nem vehet részt a kontinenstornán a lengyeleknél, hiszen a Hertha Berlint erősítő Piatek is lemarad az Eb-ről bokatörés miatt. A hírek szerint Paulo Sousa nem hív be mást a keretbe Milik helyére.

Milik karrierje során eddig 59 alkalommal léphetett pályára hazája válogatottjában, amelyeken 15 gólt jegyzett. Lengyelország számára június 14-én kezdődik meg az Európa-bajnokság Szlovákia ellen, majd az E-csoport másik két tagjával, Spanyolországgal és Svédországgal is megmérkőznek.