Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EURO 2020: Ma már edzésbe áll a belgák sztárja!

A labdarúgó Európa-bajnokság egyik legnagyobb esélyesének tartott Belgium hamarosan ismét számolhat kiváló középpályásával, Kevin de Bruynével. A Manchester City futballistája a mai nap folyamán már megkezdheti az edzéseket a társakkal.

(Photo by Vincent Van Doornick/Isosport/MB Media/Getty Images)

Roberto Martinez, a belga válogatott szövetségi kapitánya a vasárnapi sajtótájékoztatóján beszélt a kontinenstornát sérülten kezdő játékosai helyzetéről. A legnagyobb kérdés Kevin de Bruyne játéka, aki a Chelsea elleni BL-döntőn szenvedett orr- és szemüregcsonttörést az Antonio Rüdigerrel való ütközése után. A középpályással kapcsolatban a szövetségi kapitány elmondta, hogy hétfőn már a többiekkel készülhet, és majd az edzéseken kiderül, hogy számolhat-e vele a csütörtöki, Dánia elleni második csoportmérkőzésen.

Martinez ezen kívül beszélt Jan Vertonghen és Axel Witsel helyzetéről is. A védő az Oroszország elleni első csoportmérkőzésen sérült meg, de a harmadik találkozón már ismét bevethető állapotban lesz, míg a Dortmund középpályása januári Achilles-ínszakadása után Dánia ellen akár már pályára is léphet.

A belgák de Bruyne is Witsel nélkül is magabiztos győzelemmel kezdték az Európa-bajnokságot, miután 3-0-ra legyőzték Oroszországot.