Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: továbbra is Gareth Southgate irányíthatja az angol válogatottat!

Nem kell aggódnia az állása miatt Gareth Southgatenek, ugyanis az angol Labdarúgó-szövetség megerősítette őt a válogatott szövetségi kapitányi posztján.

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

A gyenge Nemzetek Ligája rajtot követően többen megkérdőjelezték azt, hogy valóban Gareth Southgate-e a megfelelő személy arra, hogy irányítsa az angol válogatottat. Az angolok ugyanis 4 fordulót követően két vereséget is elszenvedtek a magyar válogatottól, valamint 1-1 döntetlent játszottak Németországgal és Olaszországgal, így jelenleg a csoportjuk utolsó helyén állnak. Az angol szövetség (FA) részéről viszont nem merültek fel ilyen kérdések, és nemrég meg is erősítették az 51 éves szakembert a posztján. Erről maga Debbie Hewitt, az FA elnöke számolt be:

Bízunk Gareth-ben, és ez most különösen fontos, mivel az összes verseny közül a legfontosabbhoz közeledünk. Emellett Gareth az elmúlt 55 év legsikeresebb angol kapitánya, hiszen az ő vezetésével az előző világbajnokságon a negyedik helyen végeztünk, míg az Európa-bajnokságon a döntőig jutottunk.

Az angol válogatott a novemberben kezdődő katari világbajnokságon a csoportkörben a Wales, Egyesült Államok, Irán trió ellen fog pályára lépni.