Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: korábbi Barca védő lehet az új sportigazgató

Nemcsak tulajdonos váltás zajlik a Chelsea-nél. Az orosz Roman Abramovics-tól erőszakkal elkobzott klubnál ugyanis hamarosan egy teljesen új vezetőség fog felállni, amely teljesen szakít az előző rezsimmel.

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images )

Pedig olyan rosszul nem csinálták a dolgukat a Chelsea korábbi vezetői sem, ám tény, hogy az orosz tulajdonoshoz hű módon működtek. Ez viszont nem mutat túl jól az álszentségéről ismert szigetországi közegben. Állítólag még az egyfajta tanácsadóként dolgozó klublegenda, Petr Cech számára sincs maradás a londoniaknál. Még szerencséjük, hogy épp lejáróban van a szerződése (június 30.).

A The Guardian legfrissebb hírek szerint a sikeres és jó szemű Marina Granovszkaja helyett új sportigazgató kezdheti meg ténykedését a Stamford Bridge-en. Ő pedig nem más lesz, mint a korábbi brazil válogatott Maxwell. Becsületes nevén Maxwell Scherrer Cabelino Andrade 2017-ben vonult vissza a Paris Saint-Germaintől, míg előtte az FC Barcelona és az Internazioanle csapatainál is erőteljes trófeagyűjtögetésben volt. Pályája csúcsán a világ egyik legjobb balhátvédjének számított. Ha valóban a Chelsea új sportigazgatója lesz, az számára is új terep lesz, lévén még nem próbálhatta ki magát sportvezetőként.

A Chelsea a Premier League előző idényében a harmadik helyre ért be, így újra ott lesz a Bajnokok Ligája következő idényében. A „Kékek” keretében egyelőre nagy a mozgolódás. Lévén számíthatunk Romelu Lukaku távozására, illetve két Manchester City sztár érkezésére is.