Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea mégis megfontolja Cristiano Ronaldo leigazolását – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint a korábbi pletykáknak megfelelően tényleg felajánlották a Manchester United támadóját, Cristiano Ronaldót a Chelsea-nek, ám most a londoni klub el is gondolkodik a leigazolásán.

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Chelsea mégis megfontolja Cristiano Ronaldo leigazolását a Manchester United csapatától, miután a legfrissebb hírek szerint valóban távozni szeretne a Vörös Ördögöktől.

Az MU továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a portugál támadó nem eladó, és azt szeretnék, ha kitöltené 2023-ig szóló szerződését. Ronaldo jövője azonban továbbra is bizonytalan Manchesterben, amit alátámaszt az is, hogy ma “családi okokra” hivatkozva nem jelent meg az előszezon első edzésén. 

A The Athletic a múlt hónapban arról számolt be, hogy a Chelsea új társtulajdonosa, Todd Boehly találkozott Ronaldo ügynökével, Jorge Mendessel egy esetleges klubváltás miatt. A sportoldal szerint a tárgyalások azóta folytatódtak, mivel Boehly vezetőségi társának, Behdad Eghbalinak tetszik az ötlet, miszerint egy ilyen ikonikus és legendás játékost igazoljanak.

A Chelsea-nek számos tényezőt figyelembe kell vennie, ha az ötlet valósággá válna, és bár a pénz nem valószínű, hogy probléma lenne, Thomas Tuchel kívánságai viszint kulcsfontosságúak lehetnek. A csapat menedzsere régóta tiszteli és kedveli Ronaldót, de a szerződtetéséről szóló döntéshez Tuchel áldására, valamint a német tréner és a portugál válogatott játékos közötti párbeszédre van szükség arról, hogy a portugál hogyan illeszkedhetne be a Chelsea rendszerébe és stílusába.

Arról még nincs információi, hogy az érdeklődés miatt megváltozott-e a Manchester United álláspontja a portugál eladásáról, és hajlandóak-e tárgyalni a nagy riválissal. A Chelsea azonban mostantól nem zárja ki az üzletet, és figyelemmel kíséri a helyzet alakulását.