Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci válogatott támadót igazolt az AS Monaco! – hivatalos

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő AS Monaco hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy szerződtette a Borussia Mönchengladbach svájci válogatott támadóját, Breel Embolót…

Az AS Monaco 2026-ig szóló szerződést kötött a Gladbachtól érkező Breel Embolóval. A hercegségbeliek több mint 12 millió eurót fizettek érte, a svájci válogatott támadó hat év után távozott a Bundesligából. Nem mellesleg Embolo egyébként a Monaco második nyári szerzeménye, rajta kívül még a japán Takumi Minamino érkezett a Liverpooltól. 

Breel Embolo 2016 nyarán, mindössze 19 esztendősen került a Schalkéhoz. Az ifjú támadó nem tudott kiteljesedni a gelsenkircheni alakulatnál súlyosabb sérülései miatt, három szezont követően váltott. A Gladbachnál elkerülték a komolyabb problémák, ott szintén három idényt húzott le. A Bundesligában 136 mérkőzésen lépett pályára, melyek során 32 találatot és 26 gólpasszt jegyzett. Az előbb említett két csapat mellett még a Baselben futballozott. A még mindig csak 25 éves Embolo kora ellenére rendkívül tapasztalt játékosnak mondható.