Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Messi elárulta, kiket tart az esélyeseknek

A vasárnap rajtoló világbajnokság esélyesei közé tartozik a három és fél éve veretlen argentin válogatott, mellyel a csapat kapitánya is tisztában van…

(Photo by Elianto/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Az ötödik világbajnokságára készülő Lionel Messi a Movistar+ csatorna kérésére elemezte a vb esélyeit:

“Bármelyik európai csapat veszélyes, akik ellen nem könnyű győzni. Nem sokat játszottunk velük, így kicsit ismeretlenek vagyunk egymásnak, de nem kell félnünk senkitől. Úgy gondolom, hogy jó formában vagyunk, bármire képesek lehetünk, de továbbra is a földön kell maradnunk, nem szabad beleesnünk a szurkolók őrületébe. Nem hihetjük, azt, hogy mi vagyunk a favoritok, mert számtalan jó csapat lesz a világbajnokságon.”

Négy évvel ezelőtt az argentin válogatott a nyolcaddöntőben a későbbi győztes franciák ellen kapott ki, 2014-ben pedig hosszabbításban vesztette el a vb-döntőt Németországgal szemben.

“Reálisnak kell lenni, és lépésről lépésre haladni. Úgy gondolom, hogy Franciaországnak, bár voltak sérült játékosai, rettenetes potenciál van. Számtalan kiváló játékos és egy állandóságot képviselő szakember, ráadásul ők a címvédők. Mindenképpen az esélyesek közé tartoznak, de mondhatom a brazilokat vagy a spanyolokat is” – folytatta az esélyekkel.

“Véleményem szerint a mi csapatunk is nagyon erős, kiváló csoportot alkotunk a játékosokkal, akikkel együtt bármire képesek lehetünk. Gio (Lo Celso) sérülése nagy érvágás, de a tornán érte is küzdeni fogunk. Egyelőre nem a vb-cím, hanem az első csoportmeccs lebeg a szemünk előtt, mindennél fontosabb lenne győzelemmel kezdeni a tornát.”

Az argentin válogatott a C csoportba került Mexikó, Lengyelország és Szaúd-Arábia társaságában. Az Albiceleste első mérkőzésére november 22-én, kedden 11 órakor kerül sor a szaúdiak ellen, majd 26-án, szombaton 20 órától az El Tri, 30-án, szerdán 20 órától pedig a lengyel válogatott következik.

Az argentin válogatott vb-kerete:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Gerónimo Rulli (Villarreal)
Hátvédek: Gonzalo Montiel (Sevilla), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Juan Foyth (Villarreal), Germán Pezzella (Real Betis), Cristian Romero (Tottenham Hotspur), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolás Otamendi (Benfica), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon)
Középpályások: Guido Rodríguez (Real Betis), Leandro Paredes (Juventus), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Enzo Fernández (Benfica), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Alejandro Gómez (Sevilla), Alexis Mac Allister (Brighton)
Támadók: Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Paulo Dybala (AS Roma), Ángel Di María (Juventus), Nicolás González (Fiorentina), Joaquín Correa (Internazionale), Lautaro Martínez (Internazionale), Julián Álvarez (Manchester City)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!