Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: végleg megvenné a kölcsönben szereplő rutinos támadót a Real Madrid! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid együttese végleg szeretné leigazolni a jelenleg a csapatnál kölcsönben szereplő rutinos támadót, Joselut.

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

Noha kétségkívül Jude Bellingham volt a Real Madrid legnagyobb fogása a nyár folyamán, Joselu is egy igen jó igazolásnak tűnik a Real Madrid részéről. A 33 éves támadót Karim Benzema távozását követően vette kölcsön az Espanyoltól a “Királyi Gárda”, és sokak számára meglepő módon rajta kívül nem is igazolt másik támadót a fővárosi csapat az aranylabdás francia pótlására. Joselu kölcsönvételéért 500 ezer eurót fizetett a Madrid , és ez az üzlet eddig alaposan megtérülni látszik. Joselu ugyan a mérkőzések jelentős részében csereként érkezett a pályára, de átlagosan 92 percenként egy gólban közreműködött az eddigi 1559 játékperce alatt. A hírek szerint a Real vezetőségét olyannyira meggyőzte Joselu teljesítménye, hogy készek lennének őt végleg megvásárolni, ráadásul igen olcsón is szerezhetnék meg a spanyol csatárt. A kölcsönszerződésben ugyanis szerepel egy vásárlási opció, amit mindössze 1,5 millió euró ellenében érvényesíthet a Real. Ez azt jelentené a spanyol sajtó tudomása szerint, hogy Joselu lenne a második számú támadó a minden bizonnyal nyáron érkező Kylian Mbappé mögött, és a következő 1-2 szezonban kiegészítő játékosként számolnának vele, amíg a Real következő nagy projektje is beérik Endrick Felipe személyében.

Joselu ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 35 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 13 gólig és 4 gólpasszig jutott. Piaci értékét 5 millió euróra teszi a transfermarkt.