Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szögre a stoplist – 6.rész: Tisza Tibor

Idén nyáron valami történt a magyar labdarúgásban, hiszen nagyon sokan vonultak vissza. Közülük többen a válogatottban is szerepeltek, így úgy gondoltuk, hogy pályafutásuk lezárását, pályafutásuk felelevenítésével, bemutatásával tesszük “emlékezetessé”.

1.rész: Gera Zoltán 2. rész Vanczák Vilmos 3.rész Hajnal Tamás 4.rész Rudolf Gergely 5.rész Danko Lazovics

dvsc.hu

Még-még-még ennyi nem elég. Ahogy feljebb is írtuk közel tíz válogatott focistánk, vagy legalábbis nagy NB I-es múlttal rendelkező magyar labdarúgó akasztotta szögre a stoplist idén nyáron. Sorozatunk mai részében, egy újabb viszonylag fiatalon (34 évesen) visszavonuló focistára emlékezünk. Ötszörös válogatott, de több, mint hússzoros utánpótlás válogatott volt pályafutása során Tisza Tibor.

                                                                                 www.nso.hu

1984-ben született. A Debreceni Olasz Focisuliban nevelkedett, első felnőtt csapata a DVSC volt. Igaz az NB I-ben már a Diósgyőri VTK együttesében mutatkozott be 2004 őszén. Másfél évig tartozott a DVTK keretéhez, ezen idő alatt 42 élvonalbeli meccsen 15 gólig jutott. Ezen teljesítményére, a nagy terveket szövögető Újpest szerződtette. 2006 januárjában került a lilákhoz, s 2011 őszéig volt az Újpest focistája. Összesen pont 100 NB I-es meccs jutott neki, melyeken 47 gólt lőtt. 2006 őszén az Európa-liga-selejtezőjén is egyszer játszhatott. A 2009/10-es bajnokságban kölcsönben a belga Royal Antwerp csapatánál játszott, ahol 30 meccsen 15 gólig jutott. Igaz azt fontos megjegyeznünk, hogy a másod osztályban játszott. 2010 őszén ismét a liláknál játszott, majd 2011 tavaszán visszatért Belgiumba, a St. Truidenhez. 2011 szeptemberben a Diósgyőr csapott le rá, ahol 2014 februárjáig maradt. 61 élvonalbeli meccsel és 15 góllal búcsúzott Miskolcról, s visszatért nevelőklubjához a Debrecenhez. 2016 őszéig maradt a cívis városban, s lemásolta második diósgyőri mérlegét, ahol szintén 61 meccsen 15 gólig jutott. Mellette az Európa-liga-selejtezőkön négyszer viselte a Loki mezét, s három gólt szerzett. 2016 augusztus végén, úgy döntött, hogy inkább olyan helyre igazol, ahol rendszeresen kezdő lehet, így került Nyíregyházára az NB II-be. 29 bajnokin 3 góljával nem hagyott mély nyomokat a Spari híveiben, ezért is okozott meglepetést, hogy 2017 nyarán visszatért a DVSC-hez. Egy év alatt 12 meccsen játszott, gólt nem szerzett. Miután látta, hogy nem rá fog már épülni a debreceni csapat, idén nyáron úgy döntött befejezi pályafutását.

A válogatottban 2007 februárjában mutatkozott be Ciprus ellen Várhidi Péter szövetségi kapitány irányítása alatt. Majd másnap Lettország ellen is beküldte az Újpest utolsó bajnoki címét megszerző edző (1998). Még két tavaszi Eb-selejtezőn léphetett pályára Moldova és Norvégia ellenében. Utoljára 2008 márciusában egy Szlovénia elleni barátságos meccsen viselhette a válogatott mezét.

2018 nyarán Tisza Tibor is úgy döntött, hogy a továbbiakban nem kíván pályára lépni az élvonalban. Ha minden igaz a jövőben gyerekkel szeretne foglalkozni.